"Nedēļas fokusā" Mūziķis Ralfs Eilands: Krievija ir jāizolē no pasaules līdzīgi kā Ziemeļkoreja (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: TVNET

Piektdien, 25. februārī, no plkst. 18.00 laukumā pie Rīgas Kongresu nama Latvijas mūziķi un Latvijas Dziesmu un deju svētku kustības dalībnieki - kori, pūtēju orķestri, tautas deju kolektīvi un folkloras kopas - veltīs savus priekšnesumus Ukrainas atbalstam, vienojoties koncertā "Ukrainas brīvībai".

Pasākums ir spontāns un brīvprātīgs kultūras nozares atbalsts Ukrainai, kas šobrīd piedzīvo plaša mēroga Krievijas militāro agresiju. Mūzika un deja ir nozares instrumenti, ar kuriem "trāpīt sirdīs", paust atbalstu un reizē izteikt protestu pret agresiju un imperiālismu, kas tiek realizēts Eiropā.

Koncerta līdzorganizētājs ir mūziķis Ralfs Eilands, kurš intervijā TVNET raidījumā "Nedēļas fokusā" pauda, ka vakarā gaidāmā vērienīgā koncerta filozofija ir - ko mēs katrs šobrīd varam darīt Ukrainas labā? "Putins vairākkārt ir pierādījis, ka viņš savu politiku jauc ar mākslu, tad mēs viņam dosim prettriecienu ar tieši tiem pašiem instrumentiem," sacīja Eilands.

Viņš arī norādīja, ka Krievija ir jāizolē no apkārtējās pasaules - līdzīgi kā Ziemeļkoreja - kamēr Putins neatvilks savus spēkus no Ukrainas. "Krievija ir jānobano no Eirovīzijas, Olimpiskajām spēlēm, čempionlīgas - pilnīgi visa! Tikai tad, kad Krievija būs pilnīgi izolēta, Krievijas iedzīvotāji nostāsies pret Putinu, un šī vara kritīs," sacīja mūziķis.

Seko līdzi notikumiem Ukrainā TVNET teksta tiešraidē!

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu