BKUS sniegs palīdzību bērniem no Ukrainas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Bērnu klīniskā universitātes slimnīca (BKUS) sniegs palīdzību bērniem no Ukrainas, informēja slimnīcas Komunikācijas daļas vadītāja Dace Zaldāte-Rozentāle.

Viņa norādīja, ka, lai varētu nodrošināt nepieciešamo medicīnisko palīdzību, bērnu pārstāvji, kas ieradušies Latvijā no Ukrainas, ir aicināti zvanīt uz telefona numuru 256 801 40.

Paredzēts, ka uz zvaniem atbildēs BKUS speciāliste, kura tālāk koordinēs bērniem palīdzības sniegšanas procesu slimnīcā.

Slimnīcas valdes priekšsēdētājs Valts Ābols atzīmē, ka karadarbība Ukrainā ir humāna katastrofa, kas ļoti ierobežo bērnu ārstniecības nodrošināšanu Ukrainas slimnīcās, īpaši bērniem ar akūtām un hroniskām saslimšanām. Viņš uzsvēra, ka daudziem bērniem, kuriem ir sākts nopietns ārstniecības kurss, priekšlaikus dzimušiem bērniem un virknei citu pacientu, kuriem ir nepieciešama īpaša, specializēta, nepārtraukta vai regulāra ārstniecība, tā nav pieejama vispār vai ir pieejama ierobežoti un nepiemērotos apstākļos.

Patlaban BKUS aktīvi seko līdzi situācijai un ir ciešā saziņā ar kolēģiem no ASV un citām Bērnu slimnīcām Eiropā,

tostarp Eiropas Bērnu slimnīcu organizāciju, lai koordinēti un operatīvi atbalstītu gan slimnīcas Ukrainā, gan iesaistītos to mazo pacientu ārstēšanā, kuri meklē palīdzību ārpus Ukrainas.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu