Baidens brīdina diktatoru Putinu un oligarhus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

ASV prezidents Džo Baidens otrdien savā runā par valsts stāvokli nosauca Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu par diktatoru un brīdināja Krievijas oligarhus, ka viņš vērsīsies pret viņu jahtām un privātajām lidmašīnām.

Savā uzrunā Baidens izcēla Ukrainas karavīru drosmi un Rietumvalstu alianses vienotību, kas palīdzējušas noteikt spēcīgas sankcijas pret Krieviju un palīdzēt Ukrainai. Baidens gan brīdināja, ka sankcijas atstās savu ietekmi uz ASV ekonomiku, tomēr bilda, ka bez sankcijām Putina agresija būtu vēl plašāka.

“Vēsturē mēs esam iemācījušies to, ka ja diktatori nemaksā par savu agresiju, viņi rada vēl lielāku haosu. Viņi turpina virzīties uz priekšu un rada jaunus draudus gan pasaulei, gan Amerikai,” teica Baidens.

Tiek norādīts, ka Krievijas spēki ir pastiprinājuši uzbrukumus pret Ukrainas civiliedzīvotājiem, it īpaši, bombardējot valsts otru lielāko pilsētu Harkivu, kā arī uzbrūkot Kijevas TV tornim.

Uzrunā Baidens paziņoja, ka ASV pievienosies saviem Rietumu sabiedrotajiem un slēgs ASV gaisa telpu Krievijas lidmašīnām. Tāpat ASV prezidents sacīja, ka Tieslietu birojā tiks radīta jauna nodaļa, kas izmeklēs Krievijas oligarhu noziegumus un vajadzības gadījumā konfiscēs viņu nelikumīgi iegūtos īpašumus un jahtas.

“Krievijas diktatoram, iebrūkot citā valstī, ir jārēķinās ar maksu visā pasaulē. Pašlaik notiek cīņa starp demokrātiju un autokrātiju. Demokrātijas pašlaik pieredz savu atdzīvošanos,” sacīja Baidens.

Baidens sacīja, ka ASV turpinās atbalstīt Ukrainu kā vien varēs, piemēram, ar bruņojumu. ASV prezidents atkārtoti uzsvēra, ka ASV uz Ukrainu savus karavīrus nesūtīs. Tiks gan dislocēti karavīri NATO austrumu flangā - Latvijā, Lietuvā, Igaunijā un Polijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu