Hersonas domes deputāte: Pilsēta ir okupēta, un Krievijas armija neļauj sniegt palīdzību iedzīvotājiem

CopyLinkedIn Draugiem X
Karš Ukrainā. Attēls ilustratīvs.
Karš Ukrainā. Attēls ilustratīvs. Foto: SERGEY BOBOK

Ukrainas pilsēta Hersona ir okupēta, un Krievijas armija pilsētas pārvaldei neļauj sniegt pat visnepieciešamāko palīdzību iedzīvotājiem, vēsta Latvijas Televīzija. Hersonas mērs Igors Kolihajevs lūdzis žurnālistu palīdzību Hersonai izveidot "zaļo koridoru" ievainoto un mirušo izvešanai, medikamentu un pārtikas transportēšanai uz pilsētu.

Hersonas domes deputāte Jevgēnija Belaja apliecināja, ka pilsētas centrālās ielas kontrolē Krievijas armija. Ukrainas bruņotie spēki gan vēl esot pilsētā, bet ielās kaujas nenotiek.

“Mēs esam okupēti absolūti no visām pusēm. Bet visbriesmīgākais ir tas, ka viņi nedod mums iespēju neko izdarīt, lai palīdzētu cilvēkiem. Mums ir mazi bērni, zīdainīši, kam izbeidzas pārtika, un veci cilvēki, kuri zvana, ka jau divas dienas dzīvoklī guļ kāds nomiris, un mēs nevaram aizbraukt pakaļ. Jo mums to neļauj darīt. Tas ir šausmīgi! Un, protams, nekādu koridoru mums nedod.

Mēs nevaram tikt pie medikamentiem, to mums jau sāk pietrūkt,” pastāstīja Belaja.

Arī kaujās kritušo mirstīgās atliekas neesot iespējams novākt. “Mēs nevaram savākt mirušo līķus, kas guļ uz ielām vēl pēc vakardienas kaujām. Mums nedod iespēju to izdarīt. Mēs nevaram sniegt neatliekamo medicīnisko palīdzību cilvēkiem, kuri ir gados veci, kuri atrodas mājās, kuri ir guļoši,” teic Belaja.

Taujāta par Krievijas armijas karavīru uzvedību pilsētā, vietējās domes deputāte pauda, ka tiek uzlauzti veikali.

Esot arī informācija, ka Krievijas karavīri esot gājuši dzīvokļos, savākuši pārtiku, mazgājušies un tad gājuši prom.

“Kur viņi visi nakšņo, mēs arī nezinām,” piebilda Belaja.

Hersonā ļoti satraucas arī par to, ka var beigties ūdens, elektrības un gāzes padeve, jo arī komunālajiem dienestiem Krievijas armija neļaujot novērst notikušās avārijas.

Hersonas mērs Igors Kolihajevs trešdien, 2. martā, lūdzis žurnālistu palīdzību, lai novērstu humāno katastrofu pilsētā.

Kolihajevs aicināja medijus izmantot savu ietekmi un palīdzēt Hersonai izveidot "zaļo koridoru" ievainoto un mirušo izvešanai, medikamentu un pārtikas transportēšanai uz pilsētu.

"Bez tā visa pilsēta ies bojā!" brīdināja mērs.

Viņš norādīja, ka paļaujas uz žurnālistu draudzīgu līdzdalību un viņu sakariem ne tikai ar Ukrainas, bet arī ar pasaules politiķiem.

"Palīdziet Hersonai iegūt iespēju glābt tās iedzīvotājus no gaidāmās humānās katastrofas!" rezumēja mērs.

Attēli no Krievijas īstenotā kara Ukrainā:

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu