Video: "Titāniks" dodas savā liktenīgajā ceļojumā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Titāniks dodas savā pirmajā reisā.
Titāniks dodas savā pirmajā reisā. Foto: Public Domain

Tieši “Titānika” pēdējās dzīves stundas ir tās, kas šo kuģi uz mūžu padarījušas zināmu visā pasaulē, tomēr kaut kas zināmā mērā valdzinošs ir arī attēlos un videomateriālos, kuros kuģis redzams neskarts, gatavs tālajam ceļam.

Kā apgalvots vietnē “IrishCentral”, šis video ir vienīgais izdzīvojušais videoieraksts, kurā redzams “Titāniks” īsi pirms došanās savā liktenīgajā reisā.

Videoklipa ievads ir filmēts Belfāstā, Ziemeļīrijā, kur masīvais kuģis tika izgatavots. Pēc tam, kad tika uzņemts ievads, “Titāniks” devās uz Sauthemptonu Anglijā, kur tas palika līdz reisam uz Ņujorku 1912. gada 10. aprīlī.

Kā jau zināms, kuģis savu mērķi nekad nesasniedza. Četras dienas pēc ceļojuma sākuma tas sadūrās ar aisbergu un nogrima.

Vēsturiskajā video arī redzams “Titānika” kapteinis Edvards Smits, kurš okeāna dzelmē 15. aprīlī nogrima līdz ar savu kuģi, kā arī izdzīvojušie, kas ierodas Ņujorkā ar kuģi “Karpatija”.

Ja “Titāniku” tu pazīsti tikai no Holivudas filmām un attēliem ar tā vraku okeāna dibenā, tad ir vērts noskatīties šo vēsturisko video, kurā Titāniks redzams realitātē – īsi pirms traģēdijas.

VIDEO: "TITĀNIKS" ĪSI PIRMS TRAĢĒDIJAS

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu