NVA apkopos informāciju par darba atrašanas iespējām Ukrainas bēgļiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) apkopos informāciju par darba atrašanas iespējām Ukrainas kara bēgļiem.

Kā norādīja NVA direktore Evita Simsone, plānots, ka turpmāk NVA pārņem no Latvijas investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) un biedrības "Gribu palīdzēt bēgļiem" informāciju par Ukrainas kara bēgļiem piedāvātām darba iespējām, apkopojot informāciju un sazinoties ar visiem darba devējiem, lai vienotos par piedāvāto vakanču pievienošanu NVA datu bāzei.

Tāpat vakances plānots publicēt NVA CV un vakanču portālā, kur visas vakances būs pieejamas vienuviet gan NVA darbiniekiem, kuri konsultēs Ukrainas kara bēgļus, gan darba meklētājiem, kas pametuši Ukrainu un vēlas atrast darbu Latvijā.

Savukārt tos darba devējus, kuri nepaguva pieteikt savas darba vietas LIAA vai biedrības "Gribu palīdzēt bēgļiem" aptaujā, NVA tās aicina pieteikt aģentūrā.

Kopumā patlaban 900 darba devēji ir pieteikuši vairāk nekā 7200 darba vietas Ukrainas kara bēgļiem.

Nodarbinot Ukrainas kara bēgļus, darba devējiem jāņem vērā, ka Ukrainas kara bēgļi darba attiecības var uzsākt tikai tad, kad būs saņēmuši ilgtermiņa vīzu ar tiesībām uz nodarbinātību bez ierobežojumiem uz laiku līdz vienam gadam.

Tāpat Ukrainas kara bēgļus var nodarbināt bez valsts valodas zināšanām, ja tas netraucē darba pienākumu pildīšanu, kā arī nav attiecināma normatīvo aktu par ārzemnieku nodarbināšanu prasība vakanci reģistrēt NVA un nodrošināt darba samaksu, kas nav mazāka par vidējo bruto darba samaksu Latvijā iepriekšējā gadā.

NVA noradīja, ka jebkura persona, kas bēg no plosītās Ukrainas, var vērsties klātienē jebkurā NVA apkalpošanas vietā, vienotajā valsts un pašvaldības atbalsta koordinācijas punktā Ukrainas civiliedzīvotājiem Rīgas Kongresu namā vai zvanot NVA. Attiecīgi NVA konsultants palīdzēs labākās darba iespējas piemeklēšanā un komunikācijā ar darba devēju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu