LTV: Zaporižjas pilsētas aizstāvjiem Ukrainā sāk trūkt munīcijas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Situācija Ukrainā pēc Krievijas iebrukuma. Attēls ilustratīvs.
Situācija Ukrainā pēc Krievijas iebrukuma. Attēls ilustratīvs. Foto: EPA/Scanpix

Zaporižja ir liels apgabala centrs Ukrainas dienvidos ar aptuveni 700 tūkstošiem iedzīvotāju. Pilsētas apgāde ir traucēta, Krievijas armija ieņēmusi vairākas nelielas apdzīvotās vietas tās apkārtnē, to skaitā Energodaru. Zaporižja turas, lai gan pienāk ziņas, ka tās aizstāvjiem pietrūkst munīcijas, bruņu vestu un aizsargķiveru, vēsta Latvijas Televīzijas Ziņu dienesta raidījums "Panorāma". 

Brīvprātīgā kara psiholoģe Lusija Voltera, kura strādā Zaporižjas palīdzības centrā, norāda, ka pagaidām Zaporižjā nav redzēti Krievijas karavīri

"Viņi ir apkārtnē, mazākajās apgabala pilsētās. Tur viņi ir. Ir armijas mašīnas, tanki un cita kaujas tehnika tur, piemēram, Energodarā, kas ir ieņemta. Viņi ir izvietojušies starp dzīvojamajām mājām. Tādēļ viņus iznīcināt pagaidām nav iespējams. Mūsu puiši gaida jebkuru izdevību, kad būs iespēja dot triecienu," stāstīja Voltera.

Tāpat viņa stāsta, ka

pilsētā ir diversantu grupas, kas izvieto speciālas zīmes, lai savējie zinātu, kur ir paredzēts aviotrieciens, vai tās izvieto stratēģisku objektu atzīmēšanai.

"Tādi tiek izķerti, iedzīvotāji cenšas ziņot policijai, ka ir redzējuši aizdomīgas personas vai aizdomīgas zīmes," norādīja Voltera.

Karavīri ir sacījuši, ka Zaporižju neatdos. Kā saka kara psiholoģe, vienīgais, līdz kurienei ienaidnieks var tikt, – tā ir Zaporižjas apkārtne. "Mūsējie cīnīsies. Tur ir ļoti daudz mūsu puišu no Zaporižjas, viņi ir pilsētas iedzīvotāji, tie, kuri ir iestājušies teritoriālās aizsardzības vienībās, un, protams, Ukrainas bruņoto spēku karavīri no visas Ukrainas. Viņi prot savu lietu, viņi grib atbrīvot mūsu zemi – viņiem ir gan motivācija, gan iespējas, gan pieredze. Tas ir pats galvenais," stāstīja sieviete.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu