Japāna atbalstīs Ukrainu, piegādājot ķiveres un citas nepieciešamās preces

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Neskatoties uz pacifistisko konstitūciju, Japāna plāno piegādāt tērauda ķiveres, aizsargvestes un citas preces Ukrainai, lai palīdzētu cīnīties pret Krievijas iebrukumu.

"Es vēlos pēc iespējas ātrāk piegādāt nepieciešamās preces," pirmdien paziņoja Japānas premjerministrs Fumio Kisida.

Starptautiskā sabiedrība ir vienota savā atbalstā Ukrainai un veic līdz šim nepieredzētus pasākumus, Kisidas teikto citē Japānas mediji. Viņš piebilda, ka Japāna arī turpinās atbalsta pasākumus.

Kisida nesen pēc telefonsarunas ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski paziņoja, ka Japāna piegādās humāno palīdzību Ukrainai 100 miljonu ASV dolāru (91,5 miljonu eiro) vērtībā.

Tajā būs iekļauts aprīkojums no Japānas pašaizsardzības spēku krājumiem, piemēram, ložu necaurlaidīgas vestes, ķiveres, teltis un ziemas apģērbs. Ieroči Ukrainai netiks nosūtīti.

Valdība paziņoja, ka plānotā palīdzība Ukrainai atbilst Japānas konstitūcijai, kuras 9.pantā Japāna "uz visiem laikiem" atsakās no kara kā suverēnām tiesībām un atsakās no draudiem vai spēka pielietošanas, lai atrisinātu starptautiskus konfliktus. Konservatīvās valdības aprindās jau ilgāku laiku bijuši centieni panākt konstitūcijas grozījumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu