Rinkēvičs ticies ar Nīderlandes ārlietu ministru

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV), tiekoties ar Nīderlandes ārlietu ministru Vopki Hūkstru, lai pārrunātu situāciju Ukrainā un apspriestu tālākos atbildes soļus Krievijas un Baltkrievijas agresijai, paudis gandarījumu par Nīderlandes papildu sniegto atbalstu un klātbūtnes palielinājumu NATO austrumu flanga stiprināšanā.

Tikšanās laikā Rinkēvičs pauda atbalstu Eiropas Savienības (ES) kandidātvalsts statusa piešķiršanai Ukrainai, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā. "Ir svarīgi parādīt Ukrainai, ka tās mērķis - dalība Eiropas Savienībā - ir reāls un to atbalsta visas dalībvalstis," uzsvēra ministrs.

Rinkēvičs informēja, ka Latvija turpinās sniegt militāru, humānu un finansiālu atbalstu Ukrainai. Ministrs atzinīgi novērtēja Nīderlandes lēmumus piešķirt Ukrainai ne tikai humāno un finansiālo palīdzību, bet arī bruņojumu militāro aizsardzības spēju stiprināšanai. Tāpat ārlietu ministrs uzsvēra, ka ir jāturpina spēcīgs un koordinēts starptautisks diplomātiskais, politiskais un ekonomiskais spiediens pret Krieviju, tostarp starptautiskajās organizācijās.

Sarunā Rinkēvičs pauda gandarījumu par Nīderlandes papildu sniegto atbalstu un klātbūtnes palielinājumu NATO austrumu flanga stiprināšanā.

"Krievijas militārā agresija Ukrainā un no tā izrietošās sekas ir pilnībā mainījušas drošības situāciju Eiropā. Spēcīga Eiropas Savienības un NATO partnerība ir svarīga, lai demonstrētu vienotību un vērstos pret globāliem draudiem un izaicinājumiem," sacīja ministrs.

Amatpersonas pārrunāja arī Latvijas un Nīderlandes divpusējo attiecību jautājumus. Rinkēvičs uzsvēra, ka Nīderlande ir līdzīgi domājoša partnervalsts, ar ko noris aktīva sadarbība ne tikai reģionālās drošības, ES un NATO jautājumos, bet arī citos, piemēram, atjaunojamie energoresursi. Rinkēvičs informēja, ka tuvāko gadu laikā plānots būtiski palielināt vēja elektrostaciju skaitu, lai mazinātu Latvijas elektroenerģijas deficītu un atkarību no ārējiem piegādātājiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu