Ukrainas vicepremjere izsaka pārmetumus Sarkanajam Krustam par bailēm no Krievijas

LETA/UKRAINSKA PRAVDA
CopyLinkedIn Draugiem X
Irina Vereščuka
Irina Vereščuka Foto: SIPA/Scanpix

Ukrainas vicepremjere un ministre uz laiku okupēto teritoriju reintegrācijas jautājumos Irina Vereščuka pirmdien pārmeta Starptautiskajai Sarkanā Krusta komitejai, kurai jāpalīdz nodrošināt humānos koridorus Ukrainā, ka tā nepilda savu galveno uzdevumu bailēs no Krievijas.

"Es pašlaik ļoti daudz kontaktējos ar Sarkano Krustu (..) un vēroju, ka tie, kam ir neitrāls statuss un kam jānodrošina humānie koridori, lienot un faktiski pazemojoties Krievijas Federācijas priekšā, pat baidās no viņiem paņemt vēstuli, kurā Krievijas Federācijai jāapstiprina mūsu saskaņota maršruta esamība un akceptēšana."

"Nerunājot jau par to, ka vajadzētu iedot automobili, kas nostātos kolonnas priekšā un apliecinātu, ka te ir bērni, sievietes, ka te ir medikamenti un produkti," sacīja Vereščuka.

Vereščuka vērsās pie Francijas prezidenta Emanuela Makrona, Lielbritānijas premjera Borisa Džonsona un ASV prezidenta Džo Baidena ar aicinājumu palīdzēt atvērt reāli darbojošos humānos koridorus, kas glābtu dzīvību tūkstošiem cilvēku, tai skaitā ārzemju pilsoņiem.

Jau ziņots, ka Krievijas armija sestdien izjauca plānotu iedzīvotāju evakuāciju no Mariupoles un Volnovahas, bet svētdien sāka apšaudes un izjauca humānā koridora atvēršanu no Mariupoles.

Pirmdienas rītā Krievija bez saskaņošanas ar Ukrainu izsludināja tā saukto "klusuma režīmu" un piedāvāja civiliedzīvotājiem evakuēties uz Krievijas un Baltkrievijas teritoriju.

Pirmdienas vakarā Krievija paziņoja, ka ir gatava atvērt humānos koridorus otrdien plkst.10.00 Kijevas, Harkivas, Mariupoles, Sumu un Čerņihivas iedzīvotāju evakuācijai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu