Zelenskim piešķirts Čehijas valsts augstākais apbalvojums - Baltā lauvas ordenis

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Ukrainas prezidentam Volodimiram Zelenskim piešķirts Čehijas valsts augstākais apbalvojums - Baltā lauvas ordenis -, paziņojis Čehijas prezidents Milošs Zemans.

"Ukrainas prezidents parādījis uzdrīkstēšanos un drosmi. ASV piedāvāja viņam evakuēties, tomēr viņš atteicās un palika galvaspilsētā, lai vadītu savas valsts aizsardzību," Zemans paziņoja svinīgajā valsts apbalvojumu piešķiršanas ceremonijā.

"Netālu no mūsu robežas notiek nikns karš, kuru izraisījusi Krievijas agresija pret Ukrainu. Tagad ir jādomā par Ukrainas tautu," piebilda Čehijas prezidents.

Zemans bija zināms ar prokrieviskiem uzskatiem un atbalstīja Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu. Pēc tam, kad Krievija 24.februārī iebruka Ukrainā, viņš ir mainījis savu retoriku un Putinu nosaucis par ķertu. Čehijas sankcijas pret Krieviju ir vienas no stingrākajām.

Baltā lauvas ordenis tiek pasniegts kopš 1922.gada. Toreizējā Čehoslovākijā to ieviesa, lai apbalvotu ārvalstu pilsoņus par politisku un sabiedrisku darbību un nopelniem Čehoslovākijas valsts labā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu