Kariņš: Kanādai ir nozīmīga loma Latvijas aizsardzības spēju stiprināšanā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X

Kanādai ir nozīmīga loma Latvijas aizsardzības spēju stiprināšanā, uzsvēra Latvijas Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Kā informēja Ministru prezidenta preses sekretārs Sandris Sabajevs, Kariņš šodien, tiekoties ar Kanādas premjerministru Džastinu Trudo, pārrunāja drošības situāciju Eiropā, nepieciešamību sabiedrotajiem atbalstīt Ukrainu un turpināt stiprināt NATO Austrumu flangu ilgtermiņā, kā arī Latvijas-Kanādas divpusējo sadarbību un tās paplašināšanas iespējas.

Kariņš ar Trudo tikšanās laikā pārrunāja drošības situāciju Eiropā pēc Krievijas prezidenta Vladimira Putina režīma iebrukuma Ukrainā. Abas puses bija vienisprātis, ka jāturpina visa veida atbalsta sniegšana Ukrainai un starptautiskā spiediena palielināšana uz Putina un Baltkrievijas autoritārā līdera Aleksandra Lukašenko režīmiem, lai panāktu kara pārtraukšanu Ukrainā. Ministru prezidents uzsvēra transatlantiskās sadarbības lielo nozīmi, norādot, ka sabiedroto vienotībai ir izšķiroša nozīme drošības situācijas uzlabošanā Eiropā. Tāpat Kariņš atzīmēja, ka būtiski ir turpināt koordinētu sankciju ieviešanu pret Putina režīmu, panākot tā starptautisku izolāciju.

Ministru prezidents sarunā ar Kanādas premjerministru pauda pateicību par Kanādas nozīmīgo atbalstu NATO Austrumu flanga stiprināšanā, īpaši karavīru klātbūtni Latvijā, vadot NATO Paplašinātās klātbūtnes kaujas grupu.

Tāpat puses pārrunāja Latvijas-Kanādas divpusējo sadarbību un tās paplašināšanas iespējas. Kariņš norādīja, ka Latvija ir ieinteresēta ekonomiskās sadarbības paplašināšanā, piemēram, telekomunikāciju jomā.

Pēc divpusējās tikšanās Latvijas Ministru prezidents un Kanādas premjerministrs tikās arī ar pārējo Baltijas valstu valdību vadītājām. Igaunijas premjerministre Kaja Kallasa un Lietuvas premjerministre Ingrīda Šimonīte šajā sarunā piedalījās videokonferences formātā. Tikšanās laikā tika pārrunāta drošības situācija Eiropā, atbalsts Ukrainai un nepieciešamība turpināt NATO Austrumu flanga stiprināšanu ilgtermiņā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu