Banka iesaldē kontu vīrietim, kurš mēģināja pārskaitīt naudu radiniekiem Ukrainā

TVNET/Postimees
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: INTS KALNINS/REUTERS

Igauņu raidījums "Kuuuurija" saņēmis ziņu no Igaunijā dzīvojošā Viktora, kura mēģinājums pārskaitīt naudu Ukrainā dzīvojošajai māsai beidzās ar iesaldētu bankas kontu. Līdz ar to māsai palīdzību nācās gaidīt ilgāk.

Viktora radi dzīvo Ukrainā, kur šobrīd notiek Krievijas sāktais karš. Daudzi ukraiņi ir spiesti pamest savas mājas tukšām rokām, jo palikt valstī ir bīstami.

Tāpēc Igaunijā dzīvojošais Viktors nolēma palīdzēt savai ģimenei, pārskaitot uz māsas bankas kontu 1500 eiro. Diemžēl līdz Viktora māsai nauda nenonāca, jo "Swedbank" uzreiz iesaldēja Viktora bankas kontu.

Pēc tam, kad Viktors un žurnālisti apmeklēja "Swedbank" biroju, situācija tika atrisināta un nauda beidzot nonāca pie Viktora ģimenes.

"Swedbank" mediju daļas vadītāja Karīna Laurimā situāciju komentēja šādi: "Saskaņā ar dažādiem globāliem noteikumiem Igaunijas un citu valstu bankām ir pienākums reāllaikā uzraudzīt maksājumus un nodrošināt, ka netiek veikti aizdomīgi darījumi. Ja sistēma konstatē aizdomīgu darījumu pazīmes, maksājums var tikt atgriezts vai apturēts līdz apstākļu noskaidrošanai.

Mēs saprotam, ka šāda kavēšanās var radīt īslaicīgas neērtības klientam, taču lūdzam būt saprotošiem. Pateicoties mūsu drošības pasākumiem, varam ātri identificēt vairāk nekā pusi krāpšanas mēģinājumu un tādējādi novērst zaudējumus mūsu klientiem. Arī šī  lieta tika atrisināta pēc sazvanīšanās ar klientu un papildu apstiprinājuma saņemšanas, ka viņš vēlējies veikt šādu darījumu."

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu