Turcijas ārlietu ministrs: Putins Erdoganam paudis gatavību tikties ar Zelenski

LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Krievijas prezidents Vladimirs Putins telefonsarunā ar Turcijas prezidentu Redžepu Tajipu Erdoganu paziņojis, ka neiebilst tikties ar Ukrainas līderi Volodimiru Zelenski, svētdien preses konferencē sacīja Turcijas ārlietu ministrs Mevlits Čavušoglu.

Čavušoglu žurnālistiem teica, ka jau pirms kara sākuma Turcija mēģināja vienoties par Putina un Zelenska sarunu organizēšanu.

"Putins telefonsarunā ar mūsu prezidentu paziņoja, ka principiāli nav pret tādu tikšanos," Turcijas ārlietu ministra teikto citēja Krievijas ziņu aģentūra "RIA Novosti". "Ukrainas puse ir gatava," viņš piebildis.

Čavušoglu arī pauda cerību, ka Krievijai nebūs negatīvas pozīcijas sarunās ar Irānu par kodolvienošanās ievērošanu.

Kopš novembra notiek smagas sarunas par Irānas kodolprogrammu, kuras nonākušas fināla posmā.

Rietumvalstis ir gatavas atcelt Irānai noteiktās sankcijas apmaiņā pret Irānas atteikšanos attīstīt savu kodolprogrammu. Bez Krievijas tādu vienošanos nevar parakstīt, savukārt Krievijā apmaiņā pret savu parakstu pieprasa garantijas, ka netiks traucētas tās tirdzniecības attiecības ar Teherānu.

Irānas tirgus ir viens no retajiem, kas Krievijai joprojām ir pieejams pēc Rietumvalstu sankciju ieviešanas. Vienlaikus Teherānas atbalsts šīm sankcijām varētu būt viens no priekšnosacījumiem, lai Rietumvalstis atceltu sankcijas pašai Irānai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu