BMW ņem savā paspārnē Alpina

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
BMW Alpina B7
BMW Alpina B7 Foto: Alpina

BMW grupa nu ir kļuvusi par Alpina īpašnieci, un tas nozīmē, ka par BMW daļu tagad ir kļuvis viens no stilīgākajiem auto tūninga uzņēmumiem pasaulē, kam patiesībā jau gadu desmitiem ir cieša saikne ar Minhenes koncernu.

Alpina un BMW cieši sadarbojas vairāk nekā pusgadsimtu, un Alpina modeļi jau tagad tiek montēti uz BMW ražošanas līnijām, lai vēlāk tiktu nosūtīti uz Buhlo pilsētiņu, kur Alpina darbnīcās tiek veiktas dzinēja, šasijas un interjera modifikācijas.

Vienošanās starp abām kompānijām paredz, ka līdzšinējais sadarbības modelis turpināsies līdz 2025. gada 31. decembrim, bet pēc tam Alpina jaunā stratēģija tiks izstrādāta roku rokā ar BMW.

BMW Alpina B5 Bi-Turbo
BMW Alpina B5 Bi-Turbo Foto: Alpina

"Mēs jau agri apzinājāmies izaicinājumus, ar kuriem saskaras automobiļu rūpniecība, un tagad nosakām pareizo kursu Alpina un mūsu ģimenes uzņēmumam," skaidro Alpina direktors Andreass Bovenzīpens. "Tas sāk jaunu nodaļu. Gan Alpina zīmols, gan mūsu uzņēmums ir ārkārtīgi iekārojami. Mēs pieņēmām apzinātu lēmumu nepārdot Alpina kuram katramražotājam, jo ​​BMW un Alpina ir strādājuši kopā un uzticējušies viens otram gadu desmitiem ilgi. Tāpēc tas ir stratēģiski pareizs lēmums, ka Alpina zīmolu turpmāk pārvaldīs BMW grupa," piebilda Bovenzīpens.

Arī pēc pašreizējā līguma beigām Alpina galvenajā mītnē tiks nodrošināta automašīnu apkalpošana, rezerves daļu un piederumu pārdošana. Esošā pēcpārdošanas sadarbība netiks traucēta. Tai pašā laikā ir iespējama Alpina darbinieku atlaišana, tāpēc BMW ir apņēmies piedāvāt viņiem jaunas darba vietas grupas ietvaros vai pie piegādātājiem un partneriem.

BMW Alpina B4
BMW Alpina B4 Foto: Alpina

"BMW un Alpina ir ideāli piemēroti," sacīja vecākais BMW viceprezidents Jenss Tīmers. "Pēdējo 50 gadu laikā Alpina zīmols ir audzis līdzās BMW, un tam ir viss nepieciešamais, lai automobiļu cienītāja sirds pukstētu ātrāk visā pasaulē. Tas atrod pareizo līdzsvaru starp izkopto sportiskumu, greznību un ekskluzivitāti."

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu