Ukraina: Krievijas armija plāno pastiprināt grupējumu Harkivas virzienā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas karaspēks Ukrainā plāno pastiprināt grupējumu Harkivas virzienā, sociālajā tīklā "Facebook" paziņoja Ukrainas Bruņoto spēku Ģenerālštābs.

Krievijas karaspēks turpina uzbrukuma operāciju pret Ukrainu. Ienaidnieks turpina pielietot aviāciju, lai atbalstītu sauszemes spēku grupējumus un iznīcinātu militāro un civilo infrastruktūru Ukrainas teritorijā.

Okupanti turpina veikt raķešu un bumbu triecienus, apšaudes ar artilēriju un tankiem pret civilo infrastruktūru un apdzīvotām vietām.

Volīnijas virzienā saglabājas augsta varbūtība, ka Krievija varētu sarīkot provokācijas Baltkrievijas objektos ar mērķi iesaistīt Baltkrievijas bruņotos spēkus bruņotajā konfliktā Ukrainā.

Poļesjes virzienā Krievijas karaspēks veic kaujas darbības pie Poliskes, Kropivņas, Zaharivkas, Olivas, Slobodas, Kuharskas, Žovtneves, Ozerščinas, Lipivkas, Kopilivas, Motižinas, Buzovas, Horeničiem, Bučas un Demidivas.

Siverskas virzienā ienaidnieks veic kaujas darbības pie Ļubečas, Slavutičas, Kovritas, Zolotinkas, Menas, Branicas, Kalitas, Bohdanivkas, Lukašiem, Romniem un Nedrihailivas. Tas neveic aktīvas uzbrukuma darbības, bet veic karaspēka pārgrupēšanu un pilnveido materiāli tehniskā nodrošinājuma sistēmu, lai atjaunotu uzbrukumu Brovaru virzienā.

Slobodas virzienā Krievijas karaspēks turpina mēģinājumus aplenkt Sumus un veic kaujas darbības pie Svatoves, Izjumas, Hrušuvahas, Petrivskes, Husarivkas, Balaklejas, Limanas, Malinivkas, Kočetokas, Bezrukiem, Oleksandrivkas, Velika Pisarivkas, Tarasivkas, Olešņas, Nedrihailivas un Talalaivkas, bet neveic aktīvas uzbrukuma darbības.

Ar mērķi pastiprināt grupējumus Sumu, Ohtirkas, Harkivas un Izjumas virzienos Krievijas karaspēks veic pārgrupēšanos un nostiprinās uz ieņemtajām pozīcijām, bet tam ir problēmas ar munīcijas piegādi uz ugunspozīcijām.

Doneckas un Taurijas virzienos Krievijas karaspēks veic kaujas darbības pie Borovas, Ternoves, Novokrasņankas, Luhanskes, Horlivkas, Pantelejmoņivkas, Nikoļskes, Huļajpoles, Orehivas un Kamenskes.

Avdijivkas virzienā pie Kamenkas, veicot izlūkošanu ar kauju, Krievijas karaspēks cieta ievērojamus zaudējumus un bija spiests atkāpties.

Volnovahas rajonā ienaidnieks turpina mēģinājumus izrauties uz priekšu Vuhledaras virzienā.

Mariupoles virzienā Krievijas karaspēks mēģina ieņemt Mariupoli, bet Ukrainas spēki atsit tā uzbrukumus.

Krievijas karaspēks Ukrainā pirmdien zaudēja apmēram 150 karavīru, divus tankus, septiņas kājnieku kaujas mašīnas un vienu bruņutransportieri.

Harkiva (13. marts)

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu