Jurašs no Ukrainas: sarežģītākais ir redzēt blakus nāvi

CopyLinkedIn Draugiem X
Juris Jurašs
Juris Jurašs Foto: Paula Čurkste/LETA

"Tas, kas ir vissarežģītākais, ir, protams, redzēt blakus nāvi," tā intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Panorāma" pauda bijušais Saeimas deputāts Juris Jurašs, kurš iestājies brīvprātīgo bataljonā Ukrainas aizstāvībai.

"Mēs faktiski katru dienu esam vai nu Irpiņā, vai Brovaros, tur, kur ir tiešā frontes līnija ar okupācijas karaspēku. Darām visu, lai stiprinātu ukraiņu pozīcijas. Uzdevumi ir daudzi un dažādi," LTV stāstīja Jurašs.

Viņš LTV uzsvēra, ka izvēlējies iesaistīties karā, jo tādā veidā varot Ukrainai palīdzēt visvairāk.

"Tas, kas ir vissarežģītākais, ir, protams, redzēt blakus nāvi. Redzēt, kā mirst komandas biedri. Protams, tās kategorijas, kurās cilvēki spriež šajos kara apstākļos, ir savādākas," stāstīja bijušais Saeimas deputāts. Kā norādīja Jurašs, parasti nāvei seko bēdas tāpēc vien, ka miris cilvēks, tagad klāt ir arī nožēla, ka konkrētais kareivis varēja vēl uzspridzināt kādu tanku vai noturēt kādu pozīciju.

Jau ziņots, ka savulaik Latvijas Policijas akadēmiju beigušais un vairākus gadus Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja Operatīvo izstrāžu nodaļas vadītāja amatā strādājošais Jurašs devies brīvprātīgi aizstāvēt Ukrainas teritoriju. Pēc pievienošanās Ukrainas spēkiem Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētājs, partijas "Konservatīvie" (iepriekš - Jaunā konservatīvā partija) pārstāvis nosūtījis iesniegumu parlamenta kancelejai par deputāta mandātu nolikšanu.

Saskaņā ar vēlēšanu rezultātiem Juraša vietā jānāk Ievai Akuraterei, un viņa piekritusi darboties parlamentā.

Plašāk par to, kā Jurašs karo Ukrainā, lūko LTV video sižetā zemāk:

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu