Krievijas karakuģi apšaudījuši Ukrainas piekrasti Odesas apgabalā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Krievijas karakuģi ap pusnakti uz trešdienu apšaudīja Ukrainas piekrasti pie Odesas apgabala Tuzlu ciema, paziņoja Ukrainas iekšlietu ministra padomnieks Antons Heraščenko.

Heraščenko sociālajā tīklā "Facebook" pavēstīja, ka Krievijas okupanti no kuģiem apšaudījuši Ukrainas piekrasti ar raķetēm un artilēriju.

"Izšāva milzīgu daudzumu munīcijas no liela attāluma. Gribēja iztaustīt krasta apsardzes sistēmu. Nesasniedza rezultātu," rakstīja Heraščenko.

Viņš piebilda, ka nenotika mēģinājumi izsēdināt desantu.

Jau ziņots, ka Odesas virzienā devušies vismaz 14 Krievijas kuģi trijās grupās - ziemeļu, vidējā un dienvidu. Ziemeļu grupā bija traleris vai velkonis, trīs lieli desanta kuģi un vēl viens velkonis. Vidējā grupā, kas virzījās uz priekšu kvadrāta formā, bija raķešu korvetes.

Dienvidu grupā eksperti pamanīja lielus desanta kuģus "Pjotr Morgunov" un "Tapir", kā arī fregati "Moskva". Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes sekretārs Oleksijs Danilovs svētdien brīdināja, ka ienaidnieks gatavojas izsēdināt desantu Odesas pilsētā un apgabalā.

Odesas mērs Hennadijs Truhanovs pirms tam izteicās, ka Krievijas karaspēks mēģina aplenkt pilsētu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu