Posts un iznīcība Mariupolē satelītattēlos

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Jaunos satelītattēlos parādīts, kādu postu un iznīcību Ukrainas ostas pilsētai Mariupolei nesuši okupantu uzbrūkošie spēki.

Attēli uzņemti 12. marta rītā ar ASV privātās satelītu kompānijas “Maxar” satelītiem, un tajos redzama šaušalīga ainava – kūpoši dzīvojamie nami, degoši parki un pārtikas veikali, kurus saspridzinājušas krievu raķetes un artilērija. Skaidri redzams – okupanti savus mērķus civilajos un militārajos nešķiro.

Foto: EPA/Scanpix

Mariupolē, kas atrodas Ukrainas dienvidaustrumos, Azovas jūras ziemeļu piekrastē, pirms invāzijas dzīvoja aptuveni 43 tūkstoši cilvēku. Dažiem izdevās aizbēgt, vēl pirms Krievijas spēki ielenca pilsētu, liedzot tai pieeju dzeramajam ūdenim, pārtikai, medikamentiem, elektrībai un apkurei. Tiem, kuri palika pilsētā, nākas dzīvot uguns un sprādzienu ielenktiem.

Foto: AFP / Scanpix

“Okupanti ciniski un mērķtiecīgi bombardē dzīvojamos namus, iznīcina bērnu slimnīcas un pilsētas infrastruktūru,” teica vietējās padomes loceklis.

Desmit dienu laikā, kopš sākās Mariupoles aplenkums, Krievija uz pilsētas bija uzmetusi jau aptuveni 100 bumbas. Tagad šis skaitlis ir jau krietni lielāks, jo Mariupoles bombardēšana turpinās. Morgi ir pārpildīti, mirušie tiek apglabāti masu kapos.

Pieaugot uzbrukumu intensitātei, upuru skaits varētu sasniegt 20 000, prognozē amatpersona.

Foto: EPA/Scanpix

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis paziņoja, ka Krievijas karaspēks jau trīs dienas liedz iebraukt Mariupolē kravas mašīnām ar 100 tonnām pārtikas, ūdens un medikamentiem.

Mariupoles pilsētas ieņemšana ir stratēģiski svarīgs mērķis krieviem, jo tas ļautu savienot krievu sagrābtās teritorijas austrumos ar Krievijas okupēto Krimu, lielai daļai Ukrainas liedzot piekļuvi jūrai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu