Zem Parīzes Dievmātes katedrāles atrasti 14. gadsimta sarkofāgi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Arheoloģiskajos izrakumos ugunsgrēka izpostītajā Parīzes Dievmātes katedrālē arheologi atraduši sarkofāgus, kas, visticamāk, apglabāti 14. gadsimtā.

Arheoloģiskie izrakumi ir daļa no plāna rekonstruēt katedrāli pēc 2019. gada ugunsgrēka tajā, kad nodega tās jumts un tornis. Atrastie apbedījumi ir ļoti labi saglabājušies, īpaši cilvēka formā darinātais svina sarkofāgs. Pirmās analīzes liecina, ka tas darināts 14. gadsimtā.

Līdz ar apbedījumiem arheologi tieši zem katedrāles grīdas atrada bedri, kurā atradās skulptūras fragmenti, kas identificēti kā daļa no 13. gadsimta aizslietņa, kas atdalīja altāri no baznīcas centrālās daļas.

FOTO: ARHEOLOĢISKIE IZRAKUMI PARĪZES DIEVMĀTES KATEDRĀLĒ

Francijas Kultūras ministrija atzīmēja, ka franču arhitekts Eižens Vjulē le Duks 19. gadsimtā turpat atrada aizslietņa fragmentus.

“Apsveicam (arheologus) ar priekšzīmīgo izrakumu vietu Parīzes Dievmātes katedrālē. Tā ļāva veikt nozīmīgus atklājumus, kas ievērojami vairos mūsu zināšanas par katedrāli,” savā “Twitter” kontā rakstīja Francijas kultūras ministre Rozlīna Bašlo.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu