Krievija pieprasa "YouTube" atbloķēt valsts mediju kanālus, draudot ar "tehnisku iejaukšanos"

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Schutterstock.com

Krievijas mediju uzraudzības dienests "Roskomnadzor" sestdien videokoplietošanas platformai "YouTube" pieprasījis atbloķēt desmitiem valsts mediju kanālu, pretējā gadījumā draudot ar "tehnisku iejaukšanos".

"YouTube" sāka bloķēt Krievijas valsts kanālus pēc iebrukuma Ukrainā un to skaits šobrīd sasniedzis 54, to vidū ir gan telekanāli, gan radiostacijas un ziņu aģentūras.

"Roskomnadzor" sestdien paziņoja, ka nosūtījis rakstiskas prasības "Google" "izbeigt diskrimināciju" un nodrošināt brīvu piekļuvi informācijai visiem "YouTube" lietotājiem.

Kā piektdien vēstīja Krievijas valsts ziņu aģentūra "RIA Novosti", atsaucoties uz saviem avotiem, Krievijā "YouTube" var nobloķēt līdz nākamās nedēļas beigām.

Krievijas mediju uzraudzības dienestam "Roskomnadzor" vajadzēja nobloķēt "YouTube" jau pagājušajā nedēļā, bet lēmums, iespējams, atlikts "Instagram" bloķēšanas dēļ, tāpēc ierobežojumi piekļuvei "YouTube" gaidāmi tikai tuvākajās dienās, sacīja "Roskomnadzor" tuvs avots.

""YouTube" visdrīzāk tiks nobloķēts līdz nākamās nedēļas beigām. Es to pieļauju ar lielu iespējamības pakāpi. Man ir zināms, ka to vajadzēja nobloķēt jau iepriekšējā nedēļā, bet notika "Meta" ("Instagram" bloķēšana), un es esmu pārliecināts, ka bloķēšanu vienkārši atlika, lai nebūtu viss uzreiz," skaidroja aģentūras sarunbiedrs.

Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā Krievijas varasiestādes vairākkārt "YouTube" pieprasījušas, lai materiāli, kas neatbilst Kremļa propagandas naratīvam, tiktu cenzēti.

Krievijā jau nobloķētas "Meduza", BBC, "Radio Brīvība", "Deutsche Welle", "Twitter", "Facebook" un "Wikipedia" vietnes, kā arī "App Store" un "Google Play" lietotņu veikali.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu