Baltkrievija slēgusi netālu no Polijas robežas esošo migrantu nometni

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Baltkrievija slēgusi migrantu nometni, kas bija izveidota netālu no Polijas robežas Bruzgos, otrdien paziņoja Baltkrievijas Valsts robežsardzes komiteja.

"Darbu pārraucis bēgļu izmitināšanas punkts transporta un loģistikas centrā "Bruzgi". Visi ārvalstnieki, kuri uz laiku atradās transporta un loģistikas centrā, ir to atstājuši," informēja komiteja.

Daļa migrantu esot izlidojusi uz Irāku, bet atlikušie izvietoti viesnīcās un sanatorijās Baltkrievijas teritorijā un gaida evakuācijas reisus.

Otrdienas naktī ar reisu no Minskas uz Irākas Kurdistānas autonomā reģiona galvaspilsētu Erbīlu devušies 98 migranti. Atgriešanās reisus palīdzot organizēt Starptautiskā migrācijas organizācija.

Iepriekš publiskota informācija liecina, ka centrā Bruzgos bija ap 400 migrantiem.

Jau vēstīts, ka masveidīgi migrantu mēģinājumi no Baltkrievijas puses vardarbīgi ielauzties Polijas teritorijā sākās 8.novembrī, kad pie Kuzņicas-Bruzgu robežkontroles punkta Baltkrievijas tiesībsargāšanas iestāžu darbinieku pavadībā ieradās liels skaits ārvalstnieku, kas apmetās mežā pie robežas.

Baltkrievija novembra vidū pavēstīja, ka migranti no turienes "brīvprātīgi pārcēlušies" uz pārsimt metru attālo loģistikas centru "Bruzgi".

Kopš pagājušās vasaras tūkstošiem migrantu, galvenokārt no Tuvajiem Austrumiem, jo īpaši no Irākas, ir pulcējušies pie Baltkrievijas robežas ar Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm, cenšoties iekļūt blokā.

Rietumvalstis ir apsūdzējušas Baltkrievijas autoritārā līdera Aleksandra Lukašenko režīmu par mēģinājumu pievilināt migrantus un virzīt viņus pāri robežai, tādā veidā sodot ES par sankcijām.

Baltkrievija ir noliegusi tādas apsūdzības un kritizējusi ES par to, ka tā nav uzņēmusi migrantus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu