Kas zināms par Ķīnas kalnos nogāzušos lidmašīnu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lidaparāts "Boeing 737-800".
Lidaparāts "Boeing 737-800". Foto: EPA/Scanpix

Pirmdien Ķīnas dienvidos nogāzās pasažieru lidmašīna “Boeing 737”, kurā atradās 132 pasažieri un apkalpes locekļi. Par izdzīvojušajiem un nogāšanās iemeslu ziņu nav. Tomēr zināms, ka iesaistītais lidaparāts nav bēdīgi slavenais “Boeing 737” modelis, kura konstrukcijas kļūmes noveda līdz divām nāvējošām aviokatastrofām 2018. un 2019. gadā.

Ķīnas lidsabiedrības “China Eastern Airlines” lidaparāts bija ceļā no Kuņminas Juņnaņas provincē uz Guandžou Guandunas provincē, kad 8840 metru augstumā kaut kas atgadījās un nedaudz vairāk kā minūtes laikā tā strauji nolaidās 6400 metrus zemāk. Tā liecina lidmašīnu izsekošanas vietnes “Flightradar24” dati.

Aptuveni 2438 metru augstumā 20 sekundes lidaparāts uz īsu mirkli pacēlās 182 metrus augstāk, tomēr mazāk nekā minūti pēc tam lidmašīna nogāzās lauku teritorijā netālu no Vudžou pilsētas Guansji reģionā.

Tiešsaistē publicētajos video redzamas uguns liesmas un melnu dūmu mākoņi, kas paceļas no kalnainās un mežainās teritorijas. Zināms, ka pēc lidmašīnas nogāšanās teritorijā sākās kalnu ugunsgrēks.

Kādā video, kas gan vēl nav oficiāli apstiprināts, redzams, kā no debesīm pilnīgi vertikālā stāvoklī zemē ietriecas lidmašīna. Lidmašīnā atradās 123 pasažieri un 9 apkalpes locekļi.

Ķīnas lidsabiedrība “China Eastern Airlines” publicēja paziņojumu, kurā pauda dziļu līdzjūtību bojā gājušo tuviniekiem, pieminot, ka aviokatastrofas iemesls vēl tiek izmeklēts.

Lidaparāts “Boeing 737-800” no Kuņminas pacēlās 13:11 pēc vietējā laika, bet no radariem tas pazuda 14:22. Kā “B-1791” reģistrētajai lidmašīnai tas bija trešais lidojums tajā dienā. Kopumā lidmašīna bija lietota teju septiņus gadus. Laikapstākļi tajā dienā bija labi – mākoņains, tomēr ar labu redzamību, vēstīts izdevumā “Live Science”.

FOTO: ĶĪNAS LIDMAŠĪNAS NOGĀŠANĀS VIETA

Lidmašīnas modelis “737-800” ir viens no visplašāk lietotajām lidmašīnām pasaulē īsos un vidēji garos reisos. Turklāt tā ir arī viena no drošākajām lidmašīnām pasaulē, vēstīts vietnē “Airsafe.com”.

Šīs lidmašīnas modelis nav “Boeing 737 Max”, kura konstrukcijas kļūmes noveda pie divām traģiskām aviokatastrofām. Par to sīkāk iespējams uzzināt jaunajā “Netflix” dokumentālajā filmā “Downfall”.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu