Vija Kilbloka: Tad, kad tu lem un tev nav priekšnieka, tu esi brīva!

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Forums "Līdere 2021"
Forums "Līdere 2021" Foto: Jānis Škapars/TVNET

"Zvaigzne ABC" vadītāja Vija Kilbloka Forumā "Līdere 2021" runā par savu ceļu līdz grāmatnīcas vadītājas amatam, akcentējot, ka saldākie augļi atrodami nevis koka zemajos zaros un paēnā, bet gan tur, augšā, saules apspīdēti.

"Es zinu, ka tie 44 gadi, ko es esmu strādājusi izdevniecībā, un tie 34 gadi, kurus es šo izdevniecību vadu, ir bijuši visa piedzīvotā vērti! Tagad es esmu te, lai dalītos ar savu kā sievietes vadītājas pieredzi. Viss, ko stāstīšu, ir tikai mana pieredze un mani uzskati. Mans mērķis ir jūs uzmundrināt un motivēt," savu runu forumā "Līdere" sāk Vija Kilbloka. 

Forums "Līdere 2021" lektori
Forums "Līdere 2021" lektori Foto: Publicitātes foto

"Mēs dzīvojam sievietēm ļoti labā laikā. Kad nepārvaramu šķēršļu, lai sasniegtu tos augstos stratēģiskās vadības līmeņus, būtu neatkarīgas uzņēmējas, - nav. Nav ne politisku, ne ekonomisku, ne juridisku šķēršļu. Un tomēr statistika rāda, ka sievietes vadošos amatos un biznesā ir neproporcionāli maz. Tiek runāts daudz par to, kā sievietes motivēt, pacelt drosmi un pašapziņu, bet netiek pateikts galvenais - kāpēc ir jāiet uz tām virsotnēm!" par savu lekcijas mērķi stāsta Vija Kilbloka. 

Forums "Līdere 2021" lektori
Forums "Līdere 2021" lektori Foto: Publicitātes foto

"Tomēr ir versijas, ka sievietes pašas nevēlas pieņemt šos augstos amatus - būt neatkarīgas uzņēmējas, uzņemties risku. Vēl vairāk - izglītotas, kompetentas, gudras, profesionālas sievietes atkāpjas un saka: nē, es varētu būt otrā persona! Sievietes izvēlas būt vietnieces priekšniekam vīrietim, var būt palīdzes, asistentes.

Tas ir kaut kāds vēsturiski izveidojies mūsu uzvedības modelis, ka mēs domājam par to lielo atbildību, kuru mēs labprāt atstātu vīrietim kā smagumu, jo meklējam patvērumu aiz vīrieša muguras.

Mēs meklējam aizvēju! Un tad ir tā, ka sieviete ies, darīs, uzņemsies visu darba smagumu, arī to atbildību, ko vīrietis viņai deleģēs, kas būs viņa lēmumi, bet tava atbildība, un atstājam vīrietim laurus. Un te, es domāju, mums vajadzētu būt daudz vērīgākām un skatīties, kāpēc vīrieši to dara. Kāpēc vīrieši, aktīvi, ļoti pārliecināti, pašapzinīgi un pat agresīvi tiecas uz tām varas virsotnēm, kur ir iespēja pieņemt lēmumus un, jā, turēt rokās varu? Un tagad teikšu to, ko vēlos jums pateikt, kāpēc es te vispār esmu, -

vīrieši to dara, jo tur augšā ir labāka un vieglāka dzīve! Un ziniet, galotnēs augļi nobriest saldāki!

Es nerunāju tikai par materiāliem labumiem, kādiem var piekļūt, - tas galvenais ir brīvība!" atklāsmēs dalās uzņēmēja.  "Tad, kad tu lem un tev nav priekšnieka, tu esi brīva! Tas skan neierasti, bet atbildība ir brīvība! Tu esi brīva par tik, par cik tu esi atbildīga. Un, ja tu neesi brīva, tu nevari attīstīt savas spējas."

Forums "Līdere 2021"
Forums "Līdere 2021" Foto: Jānis Škapars/TVNET

Vairāk skaties video!

Kamēr gaidām iedvesmas forumu "Līdere 2022",  "Egoiste" piedāvās divas reizes nedēļā no jauna noklausīties pēdējā foruma lektorus.

Vairāk par 2022. gada forumu "Līdere" lasi šeit.

Seko un iedvesmojies!

Foto: "Līdere 2021" 

Foto: "Līdere 2020"

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu