Bērnu slimnīcā palīdzība sniegta gandrīz 90 Ukrainas bērniem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Līdz šim Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā (BKUS) palīdzība sniegta gandrīz 90 bērniem no Ukrainas, ceturtdienas rītā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja BKUS virsārste Renāte Snipe.

Viņa stāstīja, ka BKUS pēc palīdzības ir vērsušies teju 90 bērniņi, kas kopumā uz to palīdzības apjomu, ko tiek sniegta vietējiem bērniem, nav liels skaits, līdz ar to bēgļi neietekmē palīdzības sniegšanu Latvijas bērniem.

"Daļa šo bērnu gaida kopīgajā rindā, daļu, kurai palīdzība vajadzīga ātrāk, kolēģi pieņem, bet viņi tiešām to dara papildus savam pamatdarbam," atzina Snipe.

Pēc viņas paustā, pēc palīdzības vērsušies gan bērni ar hroniskām slimībām, kam nepieciešamas receptes terapijas turpināšanai, gan bērni ar akūtām slimībām. No visiem ukraiņu bērniem, kas vērsušies BKUS, desmit bija nepieciešama stacionēšana.

Jau ziņots, ka BKUS ir paudusi gatavību palīdzēt tiem bērniem, kuri iebrauks no kara plosītās Ukrainas. Kā lēsa BKUS valdes locekle Zane Straume, visticamāk, bērniem būs nepieciešami ambulatori pakalpojumi stacionārā, psiholoģisks atbalsts un rehabilitācija.

Straume paredz, ka slimnīcā nonāks bērni, kuriem vecāki palika Ukrainā vai kuriem tie gājuši bojā kara laikā. Patlaban slimnīca ir apzinājusi tos kolēģus slimnīcā, kuri runā ukraiņu valodā, jo saprotams, ka ne visi cilvēki Ukrainā runā krievu vai angļu valodā.

Arī BKUS ir izveidots informatīvs tālrunis saziņai - 25680140.

Ukrainas pilsoņi, kuri karadarbības dēļ ieradušies Latvijā, saņems visus Latvijas valsts apmaksātos veselības aprūpes pakalpojumus, kādi pieejami arī Latvijas iedzīvotājiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu