Ziemeļkoreja ceturtdien palaidusi jaunu starpkontinentālo ballistisko raķeti

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/LETA

Ziemeļkoreja ceturtdien, 24. martā, palaidusi jaunu starpkontinentālo ballistisko raķeti - tā pēc 71 minūtes ilga lidojuma nogāzusies Japānas teritoriālajos ūdeņos, ziņo britu raidsabiedrība BBC.

Par Ziemeļkorejas raķetes izmēģinājumu paziņoja Japāna un Dienvidkoreja.

Kā vēsta medijs, šīs starpkontinentālās ballistiskās raķetes varētu paplašināt trieciena  diapazonu līdz ASV sauszemei. Izmēģinājumu jau ir nosodījušas kaimiņvalstis un arī ASV.

Šīs raķetes izmēģinājums veikts no Sunaņas, informēja Dienvidkorejas Apvienotais štābs. Tiek pieļauts, ka tieši Sunaņā pagājušajā nedēļā notika citas raķetes neveiksmīga palaišana.

Jau ziņots, ka 11. martā Ziemeļkoreja izmēģina jaunu starpkontinentālo ballistisko raķešu sistēmu.

Ziemeļkoreja paziņojusi, ka 26.februārī un 4.martā veiktajos izmēģinājumos galvenā uzmanība bijusi pievērsta izlūkošanas satelīta attīstīšanai, savukārt Pentagons detalizētā analīzē secinājis, ka tie patiesībā bijuši eksperimenti, gatavojoties starpkontinentālo ballistisko raķešu palaišanai.

Jebkāda tāda veida palaišana nozīmētu, ka Phenjana izbeidz pašas 2017.gadā ieviestu moratoriju un saasina militāro saspīlējumu Korejas pussalā un ārpus tās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu