Ministrs: Vācija varētu tiesāt Krievijas kara noziedzniekus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Bundestāgs
Bundestāgs Foto: EPA/Scanpix

Vācija varētu tiesāt Krievijas kara noziedzniekus, līdzīgi kā tiesājusi Sīrijas režīma pārstāvjus, ceturtdien paziņojis Vācijas tieslietu ministrs Marko Bušmans.

Vācija jau ir izmantojusi starptautiskās jurisdikcijas principu, lai tiesātu Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīma pārstāvjus, runājot Bundestāgā, norādīja Bušmans.

"Un arī Krievijas kara noziedzniekus tiesāsim Vācijā, ja tie nonāks mūsu rokās. Nevienam nevajadzētu novērtēt par zemu mūsu apņēmību," viņš piebilda.

Janvārī Vācijas tiesa pasaules mērogā pirmajā prāvā, kas notikusi saistībā ar valsts atbalstītu spīdzināšanu Sīrijā, piesprieda mūža ieslodzījumu bijušajam Sīrijas pulkvedim par noziegumiem pret cilvēci. Aptuveni gadu pirms tam citam zemāka ranga apsūdzētajam Vācijas tiesa piesprieda četrarpus gadus cietumā par līdzdalību noziegumos pret cilvēci.

Krievijas karaspēks iebruka Ukrainā 24.februārī un ir bombardējis un apšaudījis civilos mērķus un civiliedzīvotājus.

Veids, kādā Krievijas prezidenta Vladimira Putina režīms karo Ukrainā, ir "noziedzīgs daudzējādā ziņā", sacīja Bušmans.

Ministrs norādīja, ka tiek vākti pierādījumi par darbībām, kas uzskatāmas par noziegumiem saskaņā ar starptautiskajām tiesībām, un arī Vācijas federālā prokuratūra ir sākusi izmeklēšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu