Austrālija nosaka sankcijas 39 Krievijas pilsoņiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Austrālija piemērojusi sankcijas 39 Krievijas pilsoņiem, kas saistīti ar Magņitska lietu, pirmdien paziņojusi Austrālijas ārlietu ministre Marisa Peina.

Šīs ir pirmās Magņitska stila sankcijas, ko Austrālija piemērojusi, un sekos vēl citas, paziņoja ministre.

Ukrainā dzimušais krievu jurists un nodokļu konsultants Sergejs Magņitskis, kurš strādāja Lielbritānijas investīciju fondā "Hermitage Capital", 2008.gadā paziņoja, ka no Krievijas budžeta ir nelikumīgi izkrāpti 230 miljoni ASV dolāru.

Magņitskis pats tika apsūdzēts lietā par fonda izvairīšanos no nodokļiem un aizturēts, bet cilvēktiesību aktīvisti norāda, ka Magņitskis centās atmaskot korupciju, ar kuru Krievijā saskārās fonds, un 2009.gada novembrī mira apcietinājumā tādēļ, ka viņam netika sniegta medicīniskā palīdzība.

Godinot Magņitski un visus citus, kas aizstāv likuma varu, Austrālija piemērojusi sankcijas 14 Krievijas pilsoņiem, kas vainojami Magņitska atmaskotajā korupcijā, un vēl 25 personām, kas līdzvainīgi Magņitska nāvē.

Šīm personām tiks piemērotas finanšu sankcijas, arī iesaldēti aktīvi un aizliegts ieceļot Austrālijā.

Magņitska lieta iedvesmoja starptautisku sankciju likumu kustību, lai sauktu pie atbildības personas, kas vainojamas viņa nāvē, un piemērotu sankcijas citām personām, kas pastrādājušas nopietnus cilvēktiesību pārkāpumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu