Karalienes asaras un ilgas pēc mīļotā prinča Filipa aizkustina pasauli

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/Scanpix, Ekrānšāviņš

Lielbritānijas karaliene Elizabete II šodien Vestminsteras abatijā bija redzama īpaši emocionāla un ievainojama, kas ir neierasti britu karaliskās ģimenes pārstāvjiem. Tas, ka karaliene nespēja valdīt asaras prinča Filipa piemiņas dievkalpojumā, aizvien norāda uz to, cik stipra un mūžīga ir abu mīlestība. 

Lai gan 95 gadus vecā karalienei Elizabetei II ir grūti staigāt, dievkalpojuma laikā viņa piecēlās, lai aizlūgtu un kopā ar visiem stāvus dziedātu himnu. 

Vestminsteras abatija šodien bija pārpildīta, lai pieminētu prinča Filipa 99 gadu garo mūžu.

Karaliene, tāpat kā Kornvolas hercogiene un princese Anna, bija tumši zaļā apģērbā, smalki izrādot cieņu Edinburgas hercogam Filipam. Edinburgas oficiālā krāsa ir sūnu zaļš. 

Šodien monarhs parūpējās, lai viņas mīļotā vīra pēdējās vēlmes tiktu izpildītas pēc tam, kad Covid-19 skartās bēres atstāja viņu bez saviļņojošajām dziesmām un viesiem, kurus viņš tik ļoti mīlēja.

Viņas Majestāte bija aktīvi iesaistījusies ikvienā pateicības dievkalpojuma elementā - karaliene ir pārraudzījusi pat vissmalkākās detaļas, tostarp orhideju izmantošanu, kas bija daļa no viņas 1947. gada kāzu pušķa.

Foto: Ekrānšāviņš no video
Foto: AP/Scanpix
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu