Lietuva: Nelegālie migranti pēdējā laikā Baltkrievijā ierodas caur Krieviju

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jānis Laizāns

Pēdējo dienu laikā atkal pastiprinājušies nelegālo migrantu centieni pāri Baltkrievijas robežai iekļūt Lietuvā un izteikti vērojama jauna tendence - šie cilvēki Baltkrievijā ieradušies caur Krieviju, trešdien pastāstījusi iekšlietu ministre Agne Bilotaite.

"Tā acīmredzami ir jauna tendence - migranti uz Baltkrieviju ceļo caur Krieviju. Jaunās grupas, kuras tiek fiksētas, ieradušās tieši caur Krieviju," viņa sacījusi ziņu aģentūrai BNS. "Mums jābūt gatavībā, nedrīkstam zaudēt modrību."

Vaicāta, vai migrantu plūsmu pieaugums varētu būt saistīts ar Krievijas darbībām Ukrainā, ministre pieļāvusi, ka migrācijas procesi nenorit spontāni, bet tiek apzināti ietekmēti.

Vienlaikus viņa norādījusi, ka migrantu plūsmu aktivizēšanos nosaka arī siltāka laika iestāšanās.

Baltkrievijas robežas ar Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm kopš pagājušās vasaras centušies nelikumīgi šķērsot tūkstošiem migrantu, galvenokārt no Tuvajiem Austrumiem un Āfrikas.

Rietumvalstis apsūdzējušas Baltkrievijas autoritārā līdera Aleksandra Lukašenko režīmu par mērķtiecīgu mēģinājumu pievilināt migrantus un virzīt viņus pāri robežai, tādā veidā sodot ES par sankcijām. Baltkrievija noliegusi tādas apsūdzības un kritizējusi ES par to, ka tā nav uzņēmusi migrantus.

Ziemā migrantu aktivitāte bija pierimusi, bet pēdējās dienās Lietuvas robežsargiem nākas likt doties atpakaļ uz Baltkrieviju vairākiem desmitiem migrantu diennaktī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu