"Mēs nevēlamies, lai viņi brauc", "Viņi ir kā pļauka sejā". Kā Kembridžas hercogi komentē šo tūri

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Britu karaļnama oficiālā vizīte Karību jūras reģiona valstīs (Jamaika, Beliza, Bahamu salas) tomēr nav notikusi kā plānots, kas bija paredzams, jo Lielbritānijas monarhijai ir visai drūma kolonizācijas un vietējo iedzīvotāju paverdzināšanas vēsture. 

Tāpēc princis Viljams un Ketrīna atgriezušies Lielbritānijā ar divējādām emocijām - gan priecīgi par krāšņo un sirsnīgo uzņemšanu, gan arī izjūtot nožēlu par savas valsts vēsturi, ziņo Us Weekly.

"Tas noteikti bija grūtāk, nekā gaidīts, ņemot vērā vietējo cilvēku protestus," sacīja avots. "Viņi pārzina vēsturi, bet atrašanās uz vietas protestu laikā viņiem "atvēra acis vēl plašāk," komentē Us Weekly.

Karaliskās tūres plāns nepārtraukti esot ticis mainīts un pārplānots. Piemēram, Kembridžas hercogiem bija paredzēts uz Indiankrīku doties ar helikopteru, bet vietējie iedzīvotāji iebilduši, lūdzot nodot ziņu. 

"Mēs nevēlamies, lai viņi nolaižas uz mūsu zemes. Tā ir ziņa, ko mēs vēlamies nodot!" sacījis pilsētas mērs Sebastjans Šols. "Viņi var nolaisties jebkur, bet ne uz mūsu zemes." Šols viņu apmeklējumu un turneju nosauca arī par "pļauku sejā". 

Lai cik nepatīkami mirkļi piedzīvoti, Kembridžas hercogi ir nobrieduši koncentrēties uz nākotni, jo nav iespējams mainīt skarbo pagātni, tāpēc viņi meklē veidus, kā stiprināt valsts attiecības ar Sadraudzības valsti. 

"Mēs nevēlamies Sadraudzības valstīs norādīt cilvēkiem, kas jādara. Valstu sadraudzība nozīmē valstu apkalpošanu un atbalstīšanu tādā veidā, kāds tām ir vislabākais," par valstu attiecībām runā princis Viljams. 

Hercogi devās sarežģītā karaļnama tūrē, kur vietām sabiedrība britu karaļnamu sveica kā rokzvaigznes, bet politiķi, tostarp premjerministrs Endrjū Holness, izmantoja tikšanos, lai publiski paziņotu, ka tauta centīsies panākt, lai sala kļūtu par republiku ar referendumu.

"Viljams un Ketrīna vēlas, lai bijušās kolonijas paliktu Sadraudzības sastāvā, taču viņi atbalstīs jebkuru lēmumu, ko tās pieņems, tostarp kļūt par neatkarīgām valstīm," raksta Dailymail.

Barbadosa pagājušā gada novembrī nomainīja karalieni kā valsts galvu un ievēlēja savu pirmo prezidentu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu