Lukašenko 7 liktenīgās sievietes: sieva, ārste, skaistuma karalienes un vēl un vēl...

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Baltkrievijas autoritārā līdera Aleksandra Lukašenko privātā dzīve ir tikpat noslēpumaina kā viņa līdzgaitniekam, kara noziedzniekam Vladimiram Putinam. Lukašenko likumīgā sieva gandrīz nekad nav redzama publiski, tomēr tas nenozīmē, ka 67 gadu vecais diktators nenovērtē sieviešu kompāniju. Un kā vēl novērtē!

Laulība ar Gaļinu Lukašenko

Oficiāli zināms, ka diktators ir precējies vienu reizi - ar Gaļinu Lukašenko. Pirms laulībām viņas uzvārds bija Želneroviča. Lai gan abi jau ilgus gadus nedzīvo kopā, pāris nav likumīgi šķīries. 

Želneroviča dzimusi 1955. gadā parastā baltkrievu ģimenē. Gaļina ar topošo prezidentu satikās Rižkoviču ciematā, kur viņa mācījās vidusskolā. Kā stāsta Gaļina, Aleksandrs gāja četrus kilometrus turp un atpakaļ uz randiņu, un viņi kopā lasīja daudzas grāmatas.

Pāris satuvinājās, un viņi nolēma kopā iestāties Mogiļevas institūta vēstures fakultātē. Pēc diploma iegūšanas Lukašenko bildināja Gaļinu. Viņu laulībā piedzima divi dēli – Viktors un Dmitrijs. Pēc pārcelšanās uz Mogiļevu Gaļina sāka strādāt skolā. Tomēr pēc trīs dienām viņa darbu uzteica, jo vecākajam dēlam sākās veselības problēmas. Pēc kāda laika viņa kļuva par bērnudārza darbinieci, bet 1998. gadā sāka darbu Mogiļevas apgabala izpildkomitejā. 

Gaļina ar Lukašenko jau ilgus gadus nedzīvo kopā, turklāt viņi gandrīz nekad nebija redzami kā publisks pāris.

Pildot valsts pirmās lēdijas pienākumus, viņa bija redzama vienu reizi - 1994. gadā Izraēlā, kur Lukašenko bija vizītē. 

Pāra šķiršanās iemesls nav zināms. Pastāv uzskats, ka tas noticis tāpēc, ka  Aleksandram bijušas vairākas mīļākās. Neskatoties uz dzīvošanu atsevišķi, 2020. gadā Baltkrievijas Centrālā vēlēšanu komisija publiskoja Gaļinas deklarāciju par kandidāta sievas statusu.

Gaļina Lukašenko
Gaļina Lukašenko Foto: Ekrānuzņēmums no video

Personīgā ārste Irina Abelska 

Pēc tam, kad Aleksandrs Lukašenko kļuva par Baltkrievijas prezidentu, viņš lūdza atrast personīgu ārstu. Par to kļuva Irina Abelska. Viņa Lukašenko pavadīja visur: no biznesa tikšanās reizēm līdz brīvdienu izklaidēm. 2001. gadā sieviete tika iecelta par prezidenta īpašuma pārvaldīšanas departamenta slimnīcas galveno ārstu.

Attiecības ar Abelsku netika afišētas, bet 2004. gadā Lukašenko piedzima dēls Nikolajs, kurš vienmēr parādās sabiedrībā blakus tēvam.

Tā kā Baltkrievijas sabiedrība zināja par sarežģītajām attiecībām starp prezidentu un viņa sievu, tika secināts, ka zēna māte ir cita sieviete. Ir tikai minējumi par to, kas ir Nikolaja māte. Pārsteidzošās līdzības un plašsaziņas līdzekļu baumas norāda, ka zēna māte ir Abelska.

Dziedātāja Irina Dorofejeva 

2007. gadā Lukašenko apmeklēja Dorofejevas koncertu. Pēc tam māksliniece atradās blakus prezidentam Sočos, viņa tika pamanīta prezidenta rezidencē "Slāvu bazāra" laikā. Tomēr tāpat kā Abelskas gadījumā baumas par viņu attiecībām nav apstiprinājušās.

TV raidījumu vadītāja Poļina Šuba

Arī viņu attiecības nav apstiprinātas. Faktiski TV raidījumu vadītāja bija pirmā izteiktā skaistule, kura parādījās blakus Baltkrievijas prezidentam, tāpēc viņai tika pievērsta īpaša uzmanība.

Foto: Scanpix/AP

Skaistuma konkursi un karalienes

Aleksandram Lukašenko skaistumkonkursi bija iecienīti pasākumi. Starp sievietēm, kuras tika pamanītas kopā ar Lukašenko, bija: Svetlana Koroleva (Mis Krievija un Miss Europe), Marta Golubeva (Kupalovska teātra aktrise), Alīna Roskača (skaistumkopšanas konkursa Mis Baltkrievija 2016 fināliste), Kristīna Nevero (Karalienes pavasaris 2016) Vitebskā) un citas.

Biznesa protokola amatpersona Darja Šmana

Darja Šmana blakus prezidentam pirmo reizi parādījās 2014. gadā. Oficiāli viņa strādāja protokola dienestā, bet pats Lukašenko deva mājienu par ciešākām attiecībām ar šo meiteni. Intervijā Ksenijai Sobčakai raidījumā "Lietus" viņš sacīja, ka viņš Dašu pazīst divus gadus un ka viņa ir ļoti pieklājīga meitene.

Skaistumkaraliene un TV vadītāja Marija Vasiļeviča

Marija Vasiļeviča ir rīta raidījuma Baltkrievijas 1 kanālā vadītāja un titula "Mis Baltkrievija 2018" īpašniece. 2019. gada janvārī viņai tika piešķirta balva par ieguldījumu kultūras un labdarības attīstībā. Marija Vasiļeviča pagājušā gada novembrī reaģēja uz apsūdzībām par romantiskām attiecībām ar Baltkrievijas prezidentu.

Foto: Scnapix/REUTERS
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu