Līdz šim par darba iespējām vērsušies vairāk nekā 1300 Ukrainas iedzīvotāju

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA) līdz šim par darba iespējām vērsušies vairāk nekā 1300 Ukrainas iedzīvotāju, no tiem lielākā daļa ir sievietes, otrdien, 5. aprīlī, intervijā Latvijas Radio sacīja aģentūras direktore Evita Simsone.

Viņa atzīmēja, ka starp Ukrainas iedzīvotājiem, kuri vēršas NVA saistībā ar darba iespējām Latvijā, lielākoties ir sievietes, kā arī vairāk nekā 50% ir ieguvuši augstāko izglītību. Visvairāk Ukrainas iedzīvotāju jeb vairāk nekā 80% apkalpoti Rīgas reģionā.

Vienlaikus Simsone minēja, ka arī visvairāk brīvo darbavietu skaits Ukrainas iedzīvotājiem ir reģistrētas Rīgas reģionā - no kopumā 7300 brīvajām darbavietām, kas piedāvātas Ukrainas iedzīvotājiem, gandrīz 5000 ir reģistrētas Rīgas reģionā.

Tāpat viņa pavēstīja, ka darba iespēju piedāvājums Ukrainas iedzīvotājiem ir samērā līdzīgs tam, kāds šobrīd kopumā Latvijā ir reģistrēto vakanču profils, proti, lielākais brīvo darbavietu skaits ir ražošanā, būvniecībā un ēdināšanās, bet no augstas kvalifikācijas profesijām - informācijas tehnoloģiju jomā. Tāpat piedāvājumi ir arī lauksaimniecībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu