Vairāk nekā 300 mājdzīvnieku no Ukrainas – kā tiem palīdz Latvijā?

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: unsplash.com

Kopš kara sākuma Ukrainā Latvijā reģistrēti 118 kaķi un 271 suns no Ukrainas, informē portāls lsm.lv. No budžeta līdzekļiem ķepaiņu reģistrēšanai, čipošanai un vakcinēšanai no valsts budžeta pieejami 149 tūkstoši eiro. Tāpat ir arī dažādas labdarības organizācijas, kuras palīdz dzīvniekiem. 

Ieceļotājiem no Ukrainas, kuri Latvijā ieradušies kopā ar savu mājdzīvnieku – suni, kaķi, sesku, arī zirgu –, jāvēršas tuvākajā veterinārajā klīnikā, lai reģistrētu, čipotu un, ja nepieciešams, vakcinētu dzīvnieku.

Šos pakalpojumus veterinārārsti sniedz bez maksas.

"Ja normālos apstākļos ievestu dzīvnieku no Ukrainas, ir nepieciešams veterinārais veselības sertifikāts, dzīvniekam ir jābūt apzīmētam, vakcinētam pret trakumsērgu un ir jābūt atbilstoši noņemtam antivielu pret trakumsērgu testam.

Šajā gadījumā lielam vairumam šo dzīvnieku nekā no tā visa nav, līdz ar to valsts sniedz šo atbalstu," skaidro Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) Veterināro objektu uzraudzības daļas vadītāja Mairita Riekstiņa.

Šim atbalstam no valsts budžeta paredzēti nedaudz vairāk nekā 149 tūkstoši eiro, vēsta lsm.lv.

Ir vairākas organizācijas, kas pēc savas iniciatīvas ķepaiņiem piedāvā vēl citus veterināros pakalpojumus, barību un nepieciešamās preces. Informāciju par palīdzības sniedzējiem var atrast mājaslapā "www.propozycii.lv".

Tur kategorijā "veterinārā palīdzība" var manīt vairākas veterinārās klīnikas, kas vai nu bez maksas, vai ar atlaidi piedāvā savus pakalpojumus, tostarp norādot, ka atbalsts ir valsts apmaksāts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu