Olu krāsošana, tirdziņš un koncerti. Idejas Lieldienu brīvdienām Ventspilī

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Skaistākos pavasara svētkus Ventspils muzejs aicina nosvinēt ar dažādām aktivitātēm. Lielākais notikums paredzēts 17.aprīlī plkst. 12.00 Piejūras brīvdabas muzejā (Riņķa ielā 2), kur varēs no sirds pievērsties tradicionālajām Lieldienu svinēšanas tradīcijām un izbaudīt svētku tirdziņa atmosfēru, iegādājoties arī košas lietas no tirgotājiem. Tomēr Lieldienu prieku noķert aiz ļipas var arī īpaši piedāvātās nodarbībās vai pils pastaigā.

Jau no aprīļa sākuma Ventspils muzejs visās savās mājās – Livonijas ordeņa pilī, Amatu mājā, Piejūras brīvdabas muzejā un rakstnieka Herberta Dorbes muzejā – gaida skolas bērnus un arī pavisam mazus zaķīšus,

lai iepazīstinātu ar latviskajām Lielās dienas tradīcijām, dažādās darbnīcās darinātu svētku rotas un klausītos Lieldienām atbilstošus literārus stāstus plašajā Ventspils muzeja nodarbību piedāvājumā.

No 14. līdz 24. aprīlim Livonijas ordeņa pils piedāvā Lieldienu pastaigu „Pa pils zaķu pēdām” muzeja ekspozīcijās un izstādēs (Muzeja jaunieguvumi 2020-2021, Vasarnīcu iela, Jānis Pauļuks. Kentaurs. Otrā epizode), kas iepriecinās jebkuru. Tomēr, ja piedzīvojumā dodas kopā liels un mazs, ceļojuma prieks dubultojas. 

Foto: Publicitātes foto

Ventspils Piejūras brīvdabas muzejs svētdienā, 17. aprīlī no plkst. 12:00-16:00 gaida apmeklētājus un Lieldienu svinētājus ciemos gan Zvejnieku, gan Lībiešu sētā, gan pļaviņā pie Vējdzirnavām, kur notiks olu krāsošana, būs svētku tirdziņš, spriņģos truši un dīžāsies zirgi.

Par priecīgo noskaņu rūpēsies Ventspils deju kopa ”Liedags”.

Lieldienu koncertu atklās ventspilniekiem labi pazīstamais vokāli instrumentālais ansamblis "Windy Temper” un svētku sajūtu dienas garumā uzturēs viena no stabilajām Latvijas kantrī mūzikas vērtībām – grupa “Klaidonis”. 

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu