Asinspirts Ukrainā krievu ietekmeles neuztrauc. Viņas "protestē", griežot dārgas somiņas

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņi no video

Kamēr pasauli pāršalc ziņas par okupantu veiktajām zvērībām pret civiliedzīvotājiem un nežēlīgajām asinspirtīm Ukrainas pilsētās BučāIrpiņā un  Borodjankā, Krievijas oligarhu sievas, modeles, influenceres un citas pazīstamas sievietes publicē video, kuros ar šķērēm demonstratīvi sagriež iecienītā zīmola "Chanel" somas. Ko viņas ar to cenšas citiem pateikt? 

Izrādās, tā šīs modes dāmas protestē pret viņu iecienītākā zīmola "Chanel" nevēlēšanos vairs tirgoties Krievijā.

Atgādinām, ka ar Ukrainas kara sākumu, ieviešot sankcijas pret agresora valsti, vairāki pasaules slaveni modes zīmoli pārtrauca tirdzniecību Krievijā, nevēloties pelnīt "asiņainu naudu". Tādi modes zīmoli kā Prada, Balenciaga, Yves Saint Laurent, Hermes, Dior, Louis Vuitton, Cartier, Chanel, Gucci un Fendi bija vieni no tiem, kas uzreiz pārtrauca tirdzniecību Maskavas slavenākajā universālveikalā "CUM".

Tagad sievietes ir apsūdzējušas modes uzņēmumu "rusofobijā" pēc tam, kad "Chanel" pārtrauca pārdot savu produkciju un slēdza visus veikalus. Tā vietā, lai plēstu bildes ar kara noziedznieku Vladimiru Putinu, viņas atradušas vainīgo - Rietumu modes industriju.

Kā ziņo Dailymail.com, "Chanel" krievu izcelsmes klientiem, kas devušies iepirkšanās braucienos uz ārzemēm, šobrīd lūdz parakstīt solījumu, ka pircēji nenēsās šo zīmolu Krievijā! Tas ļoti saniknojis influenceres.

"Chanel" pārstāvis uzsver, ka zīmols darbojas atbilstoši "visiem likumiem", kas attiecas uz tā darbību un darbiniekiem, tostarp tirdzniecības sankcijām. "Tāpēc esam ieviesuši procesu, lai lūgtu klientiem, kuru galvenā dzīvesvieta nav zināma, apstiprināt, ka preces, ko viņi pērk, netiks izmantotas Krievijā. Mēs apzināmies, ka šis process dažiem mūsu klientiem ir radījis vilšanos," izdevumam "Insider" izsakās "Chanel" pārstāvis.

Krievijas blogere Ļiza Ļitvina Dubaijas "Chanel" veikalā nofotografēja veidlapu, kuru viņai lūdza parakstīt. "Es devos uz "Chanel" veikalu "Mall of the Emirates"," viņa sašutusi rakstīja. "Man somu nepārdeva, jo (uzmanību!) esmu no Krievijas!!!" "Chanel" bijis ar mieru somu dot tikai tad, kad tiks parakstīts dokuments, ka blogere nenēsās šo somu Krievijā. Viņa eksplodēja: "Ko?!"

Foto: Instagram Stories

TV raidījumu vadītāja, sabiedrisko attiecību speciāliste, aktrise Marina Jermoškina (28)  saviem 299 999 sekotājiem publiski paudusi sašutumu par "Chanel" prasību krievu sievietēm parakstīt solījumu, ka viņas nenēsās šo zīmolu Krievijā.

"Neviena prece vai zīmols nav manas mīlestības pret savu dzimteni un manas pašcieņas vērts," viņa sacīja, pārgriežot savu somiņu ar šķērēm. "Es esmu pret rusofobiju un pret rusofobiju atbalstošiem zīmoliem. Ja piederēt "Chanel" nozīmē pārdot manu dzimteni, tad "Chanel" man nav vajadzīga," sauc aktrise, ne ar vārdu nepieminot, ka viņas dzimtenes armija īsteno genocīdu pret Ukrainas iedzīvotājiem.

Viņas piemēram seko arī citas krievu tautības sievietes, video iznīcinot savas "Chanel" somiņas. Piemēram, dīdžejs Katja Guseva (39), kurai ir 587 000 sekotāju, publiski pauž: "Es saku "nē" "Chanel". Viņi piespiež mani parakstīt pazemojošu dokumentu, liekot man noraidīt savu dzimteni par labu viņu zīmolam. Es esmu pret rusofobiju un pret segregāciju pēc tautības. Lai parādītu, ka runāju nopietni, es vienkārši sagriezīšu šo somu. Man tā vairs nav vajadzīga. Uz redzēšanos, "Chanel"!" Viņa saviem sekotājiem nobeigumā saka: "Mēs, krievietes, esam satriecošas neatkarīgi no tā, vai mums ir "Chanel", — mēs to zinām, "Chanel" to zina, visa pasaule to zina!"

Monako strādājošā modele, uzņēmēja un influencere Viktorija Bonja (42) saviem 9 miljoniem sekotāju pauž: "Man jāsaka, ja "Chanel" modes nams neciena savus klientus, kāpēc mums ir jāciena "Chanel"? Bye, bye, Chanel!" Viņa uzsver, ka "nekad nav redzējusi nevienu zīmolu, kas izturētos pret saviem klientiem tik necienīgi". 

Tomēr neviena no šīm sociālās vides slavenībām saviem tūkstošiem sekotāju nepauda bažas par karu un miljoniem, kas Krievijas iebrukuma dēļ palikuši bez pajumtes, cieš badu, un jau tūkstošiem dzīvību zaudējušajiem, tostarp nevainīgiem sirmgalvjiem, grūtniecēm un bērniem. 

Foto: Ukraina, 5. marts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu