Pasaulē zināmi jau 50 tūkstoši zirnekļu sugu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Zirneklis
Zirneklis Foto: Unsplash

Pasaules zirnekļu katalogs (WSC) trešdien paziņojis, ka pētniekiem nu ir zināmi 50 tūkstoši zirnekļu sugu, tomēr tā, iespējams, ir tikai puse no visām zirnekļu sugām, kas eksistē uz Zemes.

Pasaules zirnekļu katalogs vēsta, ka 50 000. reģistrētais zirneklis bija “guriurius minuano”, kas pieder lēcējzirnekļu grupai, kas savus upurus medī kokos un krūmos Brazīlijas dienvidos un Buenosairesas tuvumā.

Zirnekli izpētīja un aprakstīja arahnoloģe Kimberlija S. Marta ar kolēģiem no Brazīlijas. Tas nodēvēts tagad izmirušas tautas vārdā, kas reiz dzīvojusi šajā teritorijā.

Pirmie zinātniskie pieraksti par zirnekļiem tika veikti 1757. gadā un, lai arī 265 gadu laikā zirnekļu sugu skaits jau sasniedzis 50 tūkstošus, tomēr tiek uzskatīts, ka nākamo simts gadu laikā šis cipars dubultosies.

“Mēs lēšam, ka eksistē vēl aptuveni 50 tūkstoši zirnekļu sugu, kas mums vēl jāatklāj,” raksta pētnieki.

Zirnekļu katalogs ir brīvi pieejams ikvienam šeit.

“Zirnekļi ir nozīmīgākie plēsēji uz Zemes sauszemes teritorijās, un to ekoloģisko nozīmi nedrīkst novērtēt par zemu. Ik gadu patērējot 400 līdz 800 tonnu kukaiņu, zirnekļi ir nozīmīgākie kukaiņu populācijas regulatori,” rakstīts Bernes Dabas vēstures muzeja mājaslapā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu