Slovākija piegādājusi Ukrainai pretgaisa aizsardzības sistēmas "S-300"

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Reuters/ScanPix

Slovākija ir piegādājusi Ukrainai pretgaisa aizsardzības sistēmas "S-300", piektdien paziņojis Slovākijas premjerministrs Eduards Hegers, vienlaikus uzsverot, ka tas nenozīmē valsts iesaistīšanos karā pret Krieviju.

"Varu apstiprināt, ka pēc Ukrainas palīdzības lūguma Slovākijas Republika ir ziedojusi Ukrainai pretgaisa aizsardzības sistēmas "S-300"," vietnē "Facebook" raksta Hegers, kurš kopā ar Eiropas Komisijas (EK) prezidenti Urzulu fon der Leienu un Eiropas Savienības (ES) ārējās un drošības politikas augstāko pārstāvi Žuzepu Borelu piektdien dodas uz Kijivu.

Zenītraķešu "sistēmas ziedojums nenozīmē, ka Slovākija ir kļuvusi par dalībnieci bruņotajā konfliktā Ukrainā," uzsvēris premjers.

Jau vēstīts, ka Slovākijas valdība iepriekš izteica gatavību Ukrainai nodot zenītraķešu sistēmas "S-300", ja saņems to aizstājējus.

Marta vidū Slovākija saņēma pirmās NATO partneru piegādātās pretgaisa aizsardzības sistēmas "Patriot".

Slovākijas aizsardzības ministrs Jaroslavs Nadjs tolaik uzsvēra, ka ar "Patriot" netiek aizvietotas padomju laikā ražotās sistēmas "S-300", kas ir Slovākijas bruņojumā, bet tās esot papildu elements valsts gaisa telpas aizsardzībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu