Orbāns prasījis Zelenskim pierādīt, ka slaktiņš Bučā nav inscinējums

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ungārijas premjers Viktors Orbāns
Ungārijas premjers Viktors Orbāns Foto: Reuters/ScanPix

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis apstiprinājis, ka kādas Eiropas valsts vadītājs pieprasījis no Ukrainas pierādījumus par Krievijas slaktiņiem Bučā, tā, atsaucoties uz interviju ar Zelenski, vēsta laikraksts „Bild”.

„Sliktākais, ko Zelenskis pēdējo dienu laikā ir dzirdējis? Kāds vadošs ES politiķis vēlējies Ukrainas prezidenta pierādījumus, ka kara noziegumi Bučā nav inscenēti! Retorika, kas parasti nāk no Kremļa”. Uz „Bild” reportiera Roncheimera jautājumu, vai šis politiķis pārstāv kādu Eiropas valsti, Zelenskis atbildējis apstiprinoši.

Tomēr Zelenskis atteicies nosaukt politiķa vārdu, kurš viņam teicis: „Parādiet mums pierādījumus, ka tas nav iestudējums.”

Tajā pašā laikā, saskaņā ar neoficiālām ziņām, runa ir tieši par Ungārijas premjerministru Viktoru Orbānu.

Nav gan skaidrs, kur un kādā veidā Orbāns izteica savu prasību pēc pierādījumiem saistībā ar Bučas slaktiņu, jo starp oficiālo Budapeštu un Ukrainas pusi nebija saziņas.

Dienu iepriekš ES augstie pārstāvji apmeklēja Buču, bet pēc tam viņi pauda pilnīgu atbalstu Ukrainai, saskaroties ar Krievijas agresiju.

Jau ziņots, ka Polijas vicepremjers un valdošās partijas Likums un taisnīgums līderis iepriekš kritizēja Ungārijas premjerministru Viktoru Orbānu par to, ka viņš nenosodīja Krieviju par civiliedzīvotāju masveida slepkavībām Bučā.

Arī Ukrainas Ārlietu ministrija vainoja Ungāriju, ka tā nav atzinusi Krievijas atbildību par Bučas slaktiņu.

Ukrainas vēstnieks Polijā Andrijs Deščica uzskata, ka Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns ir jāpiespiež apmeklēt Buču, lai parādītu noziegumus, kuros viņš ir līdzdalībnieks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu