Ijabs: LA nav bažu par apvienības "Attīstībai/Par!" nākotni

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Eiropas Parlamenta deputāts Ivars Ijabs piedalās partiju apvienības "Attīstībai/Par!" rīkotajā preses konferencē, kurā informē par tās startu iespējamās Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās.
Eiropas Parlamenta deputāts Ivars Ijabs piedalās partiju apvienības "Attīstībai/Par!" rīkotajā preses konferencē, kurā informē par tās startu iespējamās Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās. Foto: Zane Bitere/LETA

Partijai "Latvijas attīstībai" (LA) nav nekādu bažu par apvienības "Attīstībai/Par!" (AP) nākotni, reizē iekšējās diskusijas sadarbības partijā "Kustība "Par!"" ("Par!") ir normāls demokrātisks process, žurnālistiem pauda LA līdzpriekšsēdētājs, AP valdes loceklis, Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Ivars Ijabs.

Tā politiķis atbildēja uz jautājumiem par to, vai "Par!" vadības atbalsts apvienības pastāvēšanai liek prognozēt sadarbības turpināšanos un vai iepriekš iezīmējusies mazākuma opozīcija "Par!" iekšienē tomēr partijas diskusijās varētu panākt atbalstu.

Ijabs skaidroja, ka visas trīs apvienības AP partijas - "Par!", LA un "Izaugsme" - ir demokrātiskas organizācijas, kurām iekšienē daudzi jautājumi ir demokrātiski jāizrunā.

"Tieši šādā gaismā mēs arī raugāmies uz to, kas notiek mūsu partnerorganizācijā," norādīja LA līdzpriekšsēdētājs.

Politiķis skaidroja, ka Covid-19 pandēmijas divu gadu laikā arī partijām bija atņemta iespēja tikties klātienē, tāpēc daudzās organizācijās ir radušies pārpratumi, kā arī ir jāizrunā kādas lietas. Tāpēc LA pastāvīgi komunicē ar sadarbības partneriem par lietām, kas raisa rūpes vai rada šaubas, norādīja EP deputāts.

Jebkura diskusija kādā no sadarbības partijām ir "absolūti leģitīma", bet LA nav nekādu bažu par apvienības AP nākotni, uzsvēra Ijabs.

Kā ziņots, pēc Rīgas mēra Mārtiņa Staķa izstāšanās no "Par!" vairāk nekā 1/10 daļa tās biedru bija iesnieguši priekšlikumu skatīt jautājumu par nestartēšanu 14.Saeimas vēlēšanās kopā ar LA.

Tomēr "Par!" valdes vairākums atbalsta sadarbības ar LA turpināšanu. Līdz ar to pašlaik iespēja atteikties no sadarbības ar LA kļuvusi mazticama.

14.Saeimas vēlēšanas paredzētas oktobra pirmajā datumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu