Latvijas Universitātē izveidota jauna doktora studiju programma darba drošībā un arodveselībā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Austra Helēna Žaggere/LETA

Latvijas Universitātē (LU) izveidota jauna doktora studiju programma darba drošībā un arodveselībā, pauda LU Studiju attīstības un pārvaldības pilnveides programmas komunikācijas vadītāja Kitija Balcare.

Jaunajā doktora studiju programmā "Cilvēkfaktors, drošība darbā un arodveselība" pirmos studētgribētājus iecerēts uzņemt nākamajā studiju semestrī šoruden.

Pašreiz studiju programma ir iesniegta Augstākās izglītības kvalitātes aģentūrā un atrodas licencēšanas procesā.

Doktora studiju programmas mērķis ir sagatavot zinātņu doktorus, augstākās kvalifikācijas pētniekus un speciālistus ar starptautiski konkurētspējīgām zināšanām, prasmēm un kompetencēm ekspertīzē par cilvēkfaktora nozīmi darba procesos, drošību darbā un arodveselību.

Papildus zinātniski pētnieciskajam darbam un zinātniskās metodoloģijas studiju kursiem, programma piedāvā arī tādus mūsdienīgus specializācijas kursus kā cilvēkfaktora un ergonomikas subjektīvās metodes, cilvēkfaktora un ergonomikas objektīvās metodes, mūsdienu cilvēkfaktora-ergonomikas, arodveselības un drošības teorijas, sistēmu drošība un risku inženierija, ergonomiskā iejaukšanās un daudzus citus.

Studijām aicināti pieteikties studētgribētāji ar maģistra grādu inženierzinātnēs, darba aizsardzībā, dabaszinātnēs, sociālajās zinātnēs, tai skaitā ekonomikā un uzņēmējdarbībā, tiesību zinātnēs, izglītības zinātnēs, psiholoģijā, medicīnas un veselības zinātnēs, kā medicīnā, farmācijā, sabiedrības veselībā vai ar tam pielīdzināmu augstākā izglītību citā jomā.

Studiju programmu absolvējušie iegūs doktora grādu inženierzinātnēs un tehnoloģijās.

Pēc studiju sekmīgas pabeigšanas un zinātniskā doktora grāda iegūšanas, programmas absolventi var strādāt ikvienā tautsaimniecības nozarē gan kā vadoša līmeņa profesionāļi, gan arī kā konsultanti, veidot savu uzņēmumu vai turpināt profesionāli akadēmisko izaugsmi pētniecībā universitātēs un augstskolās kā mācībspēki un pētnieki cilvēkfaktora, drošības darbā, arodveselības, darba veselības un darba aizsardzības jomā, darba tiesisko attiecību un vadībzinību jomā, uzsver LU.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu