Līdz aprīļa sākumam ukraiņu bēgļiem piešķirti 56 ģimenes valsts pabalsti

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas un Ukrainas karogi.
Latvijas un Ukrainas karogi. Foto: Paula Čurkste/LETA

Līdz 11.aprīlim Ukrainas civiliedzīvotājiem piešķirti 56 ģimenes valsts pabalsti un 12 bērna kopšanas pabalsti, pavēstīja Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA) preses sekretāre Iveta Daine.

Pēc viņas paustā, VSAA pirmos Ukrainas civiliedzīvotāju iesniegumus, kuros pieprasīti valsts pabalsti par bērnu, sāka reģistrēt 4.aprīlī. Kopumā VSAA ir saņēmusi 348 iesniegumus no Ukrainas civiliedzīvotājiem bērna kopšanas pabalsta vai ģimenes valsts pabalsta piešķiršanai.

Pirmie Ukrainas civiliedzīvotāji, kuriem piešķirti ģimenes valsts pabalsti, to saņems, sākot no 22.aprīļa, savukārt bērna kopšanas pabalsta pirmās izmaksas sāksies no 28.aprīļa.

Pēc tam izmaksa par aprīli un turpmākajiem mēnešiem tiks nodrošināta saskaņā ar katram individuāli noteikto regulārās izmaksas datumu, skaidroja Daine.

VSAA informēja, ka no 4.aprīļa Rīgas atbalsta centrā Ukrainas iedzīvotājiem, Kaļķu ielā 1, ir iespējams saņemt informāciju par tiesībām uz VSAA pabalstiem un tos pieprasīt, jo uz vietas strādā trīs VSAA speciālisti.

Tāpat VSAA atgādina, ka, lai Ukrainas iedzīvotājs saņemtu valsts pabalstus par bērnu, vecākam ar bērnu jādzīvo Latvijā, jābūt saņemtai ilgtermiņa vīzai vai termiņuzturēšanās atļaujai un jābūt atvērtam kontam Latvijas kredītiestādē vai Pasta norēķinu sistēmā (PNS).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu