Nīderlandes karalis un karaliene atsaka Saseksas hercogiem audienci un naktsmājas

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Sipa/AFP/Scanpix

Saseksas hercogi plāno 16.-22. aprīlī ierasties Nīderlandē, tomēr karaliskā ģimene ir atteikusi abu audienci pilī. Turklāt lūgusi pašiem atrast naktsmājas. Kāpēc Nīderlandes karaļpāris izturas tik skarbi?

Negaidīti: Nīderlandes karalis un karaliene nevēlas pieņemt princi Hariju un Meganu Mārklu un lūdza viņus apmesties viesnīcā.

Jau nākamnedēļ britu karaļnama fani varēs sekot līdzi prinča Harija un Meganas karaliskajai tūrei pa Nīderlandi. Pāris šķērsos Atlantijas okeānu, lai Saseksas hercogs piedalītos "Neuzvaramo spēlēs" - Harijs joprojām ir sacensību, kas notiek starp esošajiem un bijušajiem militāristiem, vadītājs.

Kā kļuva zināms, pārim tika liegta uzturēšanās karaliskās ģimenes rezidencē. Holandiešu valdnieki lūdza princi Hariju un Meganu naktsmājas atrast pašiem.

Starp citu, šāds lēmums attiecībā uz Eiropas karaliskās ģimenes pārstāvjiem tiek pieņemts pirmo reizi. Parasti karaliene Maksima un Vilems Aleksandrs aicina paviesoties savā Eikenhorstas villā Hāgā, taču šāda viesmīlība netika izrādīta  princim Harijam un Meganai.

Turklāt saskaņā ar Nīderlandes Karaliskā biroja ziņojumiem Saseksas hercogam un hercogienei arī audience tika liegta. Oficiālas tikšanās un fotogrāfijas nebūs.

Vēl karaļpāris aizliedza princim Harijam un Meganai ņemt līdzi savus bruņotus apsargus. Nīderlandes policija viņus pavadīs visur un nodrošinās drošības pakalpojumus, taču īpašas attieksmes nebūšot.

Šī negaidītā stingrība pret Hariju un Meganu, visticamāk, ir saistīta ar pāra skandalozo uzvedību. Vēl pirms dažiem mēnešiem viņi atteicās apmeklēt Lielbritāniju, ignorējot prinča Filipa nāves piemiņas dienu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu