Par Pasaules gada auto kļuvis Hyundai IONIQ5; otrajā vietā – Kia EV6

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Elektroauto Kia EV6
Elektroauto Kia EV6 Foto: Kia

Lai gan 2022.gads ir nesen sācies, Dienvidkorejas ražotājs Kia, iespējams, jau tagad var šo gadu pasludināt par visveiksmīgāko savas pastāvēšanas vēsturē. Nesen kompānijas elektroauto EV6 izcīnīja Eiropas Gada auto titulu un tagad ierindojās otrajā vietā Pasaules gada auto finālā.

Izšķirošajā balsojumā piedalījās 102 profesionāli auto tirgus eksperti un žurnālisti no visas pasaules, un viņu lēmums bija balstīts uz visu Kia EV6 priekšrocību salīdzinājumu ar deviņiem citiem finālistiem.

No desmit modeļiem, kas iekļuva Pasaules gada auto finālā, četri bija simtprocentīgi elektriskie, un modernā Kia EV6 ar ekskluzīvo dizainu apsteidza tādus elektriskos konkurentus kā Audi Q4 e-tron un Ford Mustang Mach-E, piekāpjoties tikai Hyundai Ioniq 5.

Fināla balsojumā Hyundai saņēma 815 punktus, Kia - 808, bet Ford - 773 punktus. Tāpat uz galveno titulu pretendēja seši iekšdedzes dzinēja modeļi - Cupra Formentor, Genesis G70, Honda Civic, Hyundai Tucson, Lexus NX un Toyota GT86 (un tās pašas platformas līdzinieku Subaru BRZ).

Atsevišķās nominācijās uzvaras izcīnīja arī citi auto. Piemēram, par sportiskāko auto tika nosaukts elektriskais Audi e-tron GT, par gada luksusa auto – elektriskais Mercedes-Benz EQS, gada dizaina un arī gada elektroauto balvu dabūja Hyundai IONIQ5, savukārt par gada pilsētas auto tika ievēlēts Toyota Yaris Cross.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu