Medvedevs: Somija un Zviedrija pēc iestāšanās NATO kļūs par Krievijas oficiālajiem pretiniekiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Dmitrijs Medvedevs
Dmitrijs Medvedevs Foto: ALEXEY NIKOLSKY/AFP/Scanpix

Ja Somija un Zviedrija pievienosies NATO, Maskavai būs vairāk "oficiāli reģistrētu pretinieku", ceturtdien paziņojis Krievijas Drošības padomes priekšsēdētāja vietnieks Dmitrijs Medvedevs.

Vietnē "Telegram" bijušais Krievijas prezidents un premjerministrs secinājis, ka pēc Somijas un Zviedrijas pievienošanās NATO alianses robeža ar Krieviju pagarināsies vairāk nekā divas reizes.

Viņaprāt, tādā situācijā Krievijai vajadzēs nopietni pastiprināt sauszemes spēkus un pretgaisa aizsardzību, kā arī Somu līcī izvietot būtiskus jūras spēkus.

"Tādā gadījumā vairs nebūs nekādas runas par Baltijas statusu bez kodolieročiem - līdzsvars būs jāatjauno," raksta Medvedevs.

Viņš arī paziņojis, ka Zviedriju un Somiju NATO uzaicinātu arī tad, ja Krievija nebūtu iebrukusi Ukrainā.

Somijas premjerministre Sanna Marina trešdien paziņoja, ka Helsinki tuvāko nedēļu laikā izlems, vai pieteikties dalībai NATO, savukārt Zviedrijas premjerministre Magdalēna Andešsone jau izlēmusi par labu valsts dalībai NATO, un viņas vadītā valdība lūgumu uzņemt valsti aliansē plāno iesniegt jūnija beigās gaidāmajā NATO samitā Madridē.

Pirms kara uzsākšanas pret Ukrainu Krievijas prezidents Vladimirs Putins pieprasīja, lai NATO pārtrauc paplašināties un atvelk savus spēkus no Krievijas robežām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu