Policija izvērtēs inspektores rīcību, reaģējot uz izsaukumu par ukraiņu automašīnas apķēpāšanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: twitter.com

Valsts policija dienesta pārbaudē skaidros inspektores rīcību, reaģējot uz izsaukumu par ukraiņu iedzīvotāju automašīnas apķēpāšanu ar Krievijas kara propagandā izmantoto burtu "Z".

Kāds vīrietis sociālajos tīklos ierakstījis, ka viņa ukraiņu radinieku automašīnai uzkrāsots simbols "Z", kuru Krievijas armija izmanto savas tehnikas apzīmēšanai Ukrainā. Vīrieša ievietotā fotogrāfija liecina, ka automašīnai ir Ukrainas numurzīmes.

Vīrietis norādījis, ka par notikušo izsaukta policija, bet atbraukusī inspektore atteikusies notikušo noformēt kā naida noziegumu un tā vietā bijusi ļoti rupja un uzvedusies nepieklājīgi.

Saskaņā ar vīrieša pausto, inspektore paziņojusi, ka tas Ukrainā esot agresora simbols, bet Latvijā tas esot burts.

Valsts policija sociālajā tīklā "Twitter" norādījusi, ka par automašīnas apķēpāšanu sākts kriminālprocess uzreiz pēc izdarītā noziedzīgā nodarījuma konstatēšanas. Tāpat policija skaidrošot motīvus, tostarp, vai nodarījums saistīts ar naida noziegumu, kara attaisnošanu.

"Ja šāda bija policistes rīcība, tā ir absolūti nepieņemama un VP jau skaidro apstākļus dienesta pārbaudē," norādījusi policija.

TVNET jau piektdien ziņoja, ka Latvijā saistībā ar Krievijas karu Ukrainā sākti 26 kriminālprocesi un 50 administratīvā pārkāpuma procesi, kā arī vairāk nekā 110 resoriskās pārbaudes.

Vienlaikus policijas pārstāvji uzsver, ka šādu notikumu skaitliskā ziņā nav daudz, tomēr, ņemot vērā, cik bieži tiem tiek pievērsta īpaši pastiprināta uzmanība, tas var radīt pretēju iespaidu.

Aizvien lielākā daļa no šiem nodarījumiem saistās ar tīšu ukraiņiem piederošu automašīnu bojāšanu vai Ukrainas karogu zādzībām un to bojāšanu, kā arī Krievijas kara atbalstošo simbolu atainošanu vidē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu