Dabiskās nokārtošanās rezultātā cilvēks saražo vidēji 450 gramus izkārnījumu dienā. Kur tas viss paliek? Protams, ja mājās ir kvalitatīvas labierīcības, šīs “dabas veltes” tiek nolaistas podā, tālāk nonāk kanalizācijas sistēmā, bet ūdens tiek attīrīts no visa liekā. Cilvēka izkārnījumi izplata dažādas infekciju slimības, tādēļ kvalitatīva kanalizācijas sistēma ir svarīga, lai pēc iespējas labāk novērstu un kontrolētu šo slimību izplatību. Zinātnieki nākuši klajā ar ideju, ka pienācīga izkārnījumu pārstrāde patiesībā var sniegt labumu gan dabai, gan cilvēkam. Patiesībā izkārnījumus var izmantot pēc tāda paša kompostēšanas principa kā bioloģiski noārdāmos atkritumus – dārzkopībā, pat ēdiena gatavošanā un atjaunojamās enerģijas ražošanā.

Dabiskās nokārtošanās rezultātā cilvēks saražo vidēji 450 gramus izkārnījumu dienā. Kur tas viss paliek?

Protams, ja mājās ir kvalitatīvas labierīcības, šīs “dabas veltes” tiek nolaistas podā, tālāk nonāk kanalizācijas sistēmā, bet ūdens tiek attīrīts no visa liekā.

Cilvēka izkārnījumi izplata dažādas infekciju slimības, tādēļ kvalitatīva kanalizācijas sistēma ir svarīga, lai pēc iespējas labāk novērstu un kontrolētu šo slimību izplatību.

Zinātnieki nākuši klajā ar ideju, ka pienācīga izkārnījumu pārstrāde patiesībā var sniegt labumu gan dabai, gan cilvēkam.

Patiesībā izkārnījumus var izmantot pēc tāda paša kompostēšanas principa kā bioloģiski noārdāmos atkritumus – dārzkopībā, pat ēdiena gatavošanā un atjaunojamās enerģijas ražošanā.

CopyLinkedIn Draugiem X