Automašīnām kļūstot sarežģītākām, to apkopes pieprasa ne tikai zināšanas

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Autorizētais serviss izceļas ar daudz ko, tostarp tā saucamo speciālo instrumentu krājumu. Tos izstrādājis automašīnas ražotājs, un instrumenti paredzēti specifisku operāciju veikšanai. Bet kas vispār ir autorizētais serviss?

Oļegs Makarovs, AS WESS Select servisa vadītājs: "Autorizētais serviss ir BMW pārstāvis, kas atbilst noteiktām prasībām, kas investē iekārtās un personāla apmācībās."

Vēl viena droša autorizētā servisa pazīmes ir tā saucamo speciālo instrumentu krājums. Tos izstrādājis automašīnas ražotājs, un instrumenti paredzēti specifisku operāciju veikšanai.

Oļegs Makarovs: "Katrs instruments paredzēts savai lietai. Lai ar tiem strādātu, nepieciešama sertifikācija ārpus Latvijas. Jānokārto eksāmens, kas dod tiesības to lietot. Kas nodrošina to, ka instrumentu nelieto nesertificēti cilvēki, izvairoties no nekvalitatīva remonta."

Speciālie instrumenti ne vien ir dārgi - tos nemaz neizsniedz kuram katram servisam.

Oļegs Makarovs: "Jebkurš instruments maksā lielu naudu, sevišķi elektro un hibrīdautomobiļiem."

Vai tas ir aktuāli? O jā!

Lauris Blate, BMW i3 elektroauto īpašnieks: "Apstākļi mainās. Pēdējā laikā gribēju pārbaudīt, kā varu sadzīvot ar elektroauto. Es domāju, ja man patiks, tad turpināšu. Esmu apmierināts ar šo auto."

Bet vai serviss pratīs tikt ar tādu auto galā?

Oļegs Makarovs: "Mēs apkalpojam gan garantijas, gan pēcgarantijas automobiļus, tostarp arī hibrīdus un elektroauto. Gadījumos, kad nespējam atrisināt, ir BMW tehniskais dienests. Mēs rakstām uz rūpnīcu un atrisinām problēmu. Līdz šim nav bijis gadījums, ko nevar atrisināt. Jautājums - cik tas prasa laiku."

Laiks, kā zināms, ir nauda. BMW autorizētais serviss strādā no 8 rītā līdz 8 vakarā. Cits jauninājums ir elektroniskais servisa pieraksts.

Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Oļegs Makarovs: "No pagājušā gada mums ir elektroniskais pieraksts. Var pierakstīties sev ērtajā datumā un laikā."

Lauris Blate: "Esmu iepazinies ar šo pierakstu. Ļoti ērti. Ieejot mājaslapā, ikdienas steigā, kad nav laika zvanīt, ar pāris klikšķiem varu pierakstīties, un viss. Pēc tam tikai braucu uz servisu un atstāju mašīnu."

Oļegs Makarovs: "Katrs klients saņem videoatskaiti. Ja konstatē defektus, tiek pievienota tāme. To var apstiprināt ar pogas spiedienu."

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu