Kuldīgas slimnīcā izglābts pacients, kurš kritienā guvis šķembainu ribu lūzumu un traumējis plaušas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Pirms Lieldienām Kuldīgas slimnīcā tika veikta sarežģīta krūškurvja operācija, lai novērstu dzīvības apdraudējumu kādam pacientam, kurš krītot bija guvis šķembainu ribu lūzumu un traumējis plaušas, informēja slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Anda Šlakorciņa.

Operācijas veikšanai slimnīca piesaistīja torakālo ķirurgu no Rīgas.

Kā norāda Šlakorciņa, 12.aprīlī Kuldīgas slimnīcā tika nogādāts kāds pacients, kurš krītot bija traumējis krūškurvi. Traumas rezultātā, pacients bija guvis šķembainu ribas lūzumu, kas bija skāris starpribu artēriju un bojājis plaušu plēvi jeb pleiru. Lai glābtu pacienta dzīvību, apturētu asiņošanu un slēgtu pleiras bojājuma vietu, tika veikta komplicēta operācija.

Tās laikā, operatīvi piesaistot torakālo ķirurgu, tika atvērts pacienta krūškurvis, veikta tā sanācija un novērsts pleiras bojājums. Operāciju veica torakālais ķirurgs, P. Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas Plaušu slimību un torakālās ķirurģijas centra virsārsts Artjoms Špaks un Kuldīgas slimnīcas galvenā ārste, neiroķirurģe Agate Zīverte.

Operācija noritēja veiksmīgi, un pašlaik pacients turpina ārstēties intensīvajā terapijā Kuldīgas slimnīcas reanimācijas un anestezioloģijas nodaļā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu