Video ⟩ Spānijas policija uziet vienu no lielākajām izbāzto dzīvnieku kravām Eiropā – to vidū retas un izmirstošas sugas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: SCANPIX

Spānijas policija ir uzgājusi kravu ar nelegāli pārvadātiem 1000 izbāztiem dzīvniekiem, kuru vidū ir arī īpaši aizsargājamas un izmirstošas sugas. Kravas kopējā vērtība – ap 32 miljoniem ASV dolāru.

Tā bijusi kāda privāta kolekcija un viena no lielākajām pārtvertajām kravām Eiropā.

Foto: SCANPIX

Aptuveni puse no taksidermijas objektiem – izbāztajiem dzīvniekiem – ir bijuši no īpaši apdraudētajām vai retajām sugām.

Spānijas policisti to uzgāja kādā milzīgā noliktavā Spānijas austrumos, netālu no Valensijas, kopā atgūstot 1090 objektus –

to vidū zilonis, leopardi, lauvas, krokodili, tīģeri, pat polārlācis un degunradzis, kā arī 198 ziloņkaula ilkņi, tāpat šajā kravā ietilpa taburete, veidota no ziloņa pēdām, un polsterēts krēsls, pārvilkts ar krokodila ādu.

Policisti šajā kolekcijā uzgājuši pat antilopju sugas pārstāvjus, kas ir gandrīz  izmiruši vai arī palikuši tik nelielā skaitā, ka to vairošanās kļuvusi praktiski neiespējama.

Noliktava, kurā uzieta krava, izskatās drīzāk pēc dabas muzeja 50 kvadrātmetrus lielā platībā, kur sienas tikušas apgleznotas ar savvaļas dabas skatiem, bet daži izbāztie dzīvnieki – ievietoti stikla kupolos.

Foto: SCANPIX

Netālu no noliktavas atrodas arī dzīvojamais kvartāls un laivu piestātne. Noliktavas īpašnieks ticis izsludināts meklēšanā jau kopš 2021. gada novembra.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu